transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-08-2015

Scad costurile pentru imprumuturile de nevoi personale si apar mai multe oportunitati in piata

Scad costurile pentru imprumuturile de nevoi personale si apar mai multe oportunitati in piata
 Alte stiri la aceasta categorie

In ultimii doi ani, costurile creditelor ipotecare s-au redus considerabil datorita scaderilor de dobanzi, dar si politicilor mai prietenoase ale bancilor comerciale. Mai nou, se constata scaderi insemnate de costuri si la creditele de nevoi personale, mai ales la cele solicitate online. Institutiile financiare si-au diminuat taxele si comisioanele, dar si marjele de dobanda, incurajate de cresterea economica din Romania si de perspectivele pozitive din piata. Consumul este din nou pe un trend ascendent, iar retailerii sunt si ei tot mai interesati chiar de a participa la costurile de finantare in mod indirect, prin parteneriatele cu sistemele de rate fara dobanda.

Cu toate acestea, bancile sunt foarte atente la toate detaliile, pentru a evita situatii de tipul celor care au cauzat pierderile masive din criza financiara recent incheiata. Creditele acordate atunci fara garantii sustenabile si care au devenit neperformante au cauzat "gauri" enorme in situatiile financiare ale bancilor din Romania. Astfel, birocratia este in continuare destul de neplacuta pentru clienti, dar necesara atunci cand este vorba de sume mari imprumutate.

Pe piata au devenit tot mai active IFN-urile, institutiile financiare nebancare ce acorda credite de valoare mica, pe termen scurt. Functionand in conditiile legii, supravegheate de catre Banca Nationala a Romaniei, IFN-urile pot fi mult mai flexibile si totusi transparente in privinta costurilor.

Chiar daca valoarea DAE la creditele de nevoi personale pe termen scurt este destul de ridicata (in comparatie cu valoarea teoretica a DAE la creditele acordate de banci), clientii sunt atrasi de valoarea efectiva a costurilor de creditare, care pot fi foarte prietenoase.

In plus, un avantaj de care profita IFN-urile este acordarea foarte rapida a imprumuturilor si sistemul de rate saptamanale, existent la companii precum Provident. Clientii stiu inca de la inceput exact cand si cat trebuie sa plateasca, fara a mai exista taxe si comisioane de acordare sau pentru alte servicii care tin de fapt de creditul propriu-zis.

Concurenta tot mai acerba din piata a determinat institutiile financiare (banci si IFN-uri) sa acorde conditii tot mai avantajoase celor ce solicita imprumuturi pe termen scurt. Mai mult decat atat, adesea sunt organizate campanii promotionale, inclusiv concursuri cu premii acordate direct sau prin tragere la sorti.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar