transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 27-11-2013

Un nou program educational de gestionare a diabetului pentru pacienti este disponibil in Romania

Un nou program educational de gestionare a diabetului pentru pacienti este disponibil in Romania
 Alte stiri la aceasta categorie

Pacientii romani de diabet vor invata sa-si gestioneze boala in cadrul unui program de educatie practica, conceput de universitatea americana Stanford. Programul, disponibil acum si in Romania, este promovat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în parteneriat cu Advancing Diabetes Care, Bristol-Myers Squibb şi AstraZeneca.

«Este vorba de un pionierat pentru România», a declarat ieri intr-o conferinta de presa Dr.Ionuţ Mogoşanu, unul dintre cei 16 traineri din cadrul programului, care constă din şase sesiuni de întălniri săptămânale.

Programul se concentreaza pe aspecte practice ale gestionarii bolii si nu se substituie vizitelelor pacientului la medicul sau, ci scopul sau este de a ajuta pacientii sa se ingrijeasca in viata de zi cu zi si să câştige încredere în sine, în capacitatea lor de a controla simptomele şi modul în care problemele de sănătate le afecteaza viaţa. Programul vine ca o completare de care este absoluta nevoie, dat fiind timpul limitat pe care medicii il au la dispozitie.

«Nevoia pentru un asemenea program este uriaşă», a declarat Conf. Dr. Cristian Serafinceanu, precizând că «încărcarea» pe cei doar 200 de medici diabetologi din Romania este prea mare pentru a face faţă nevoilor de educare a celor peste 750.000 de pacienţi de a-şi gestiona această boală.


 
Pe parcursul perioadei 25 Noiembrie – 20 decembrie 2013, se vor desfăşura o serie de întâlniri cu pacienţii în Bucureşti, precum şi în alte şase oraşe din Romania (Craiova, Constanţa, Bacău, Galaţi, Iaşi şi Cluj), organizate de Tarus Media.
 
Pe parcursul acestor sesiuni de 2 ore şi jumătate fiecare, traineri instruiţi vor prezenta tehnici de a face faţă cu brio simptomelor diabetului zaharat, cum ar fi oboseala, durerea, hiper/hipoglicemia, stresul si problemele emoţionale ca depresia, furia, teama sau frustrarea, precum şi exerciţii pentru menţinerea forţei şi rezistenţei fizice, sau reguli de urmat pentru o alimentaţie sănătoasă, etc.
 
«Cel mai important mesaj pe care trebuie să îl transmitem persoanelor cu diabet este că înţelegerea bolii, prin programe de educaţie, devine esenţială pentru viitorul lor», a declarat Dr. Ionut Mogoşanu.
 
Programele educationale pot reduce vizitele la urgenta prin scaderea crizelor de hipoglicemie si managementul mai bun al bolii. In Spania, unde programul Stanford a fost promovat, s-a constatat in randul pacientilor educati o reducere substantiala a urgentelor medicale cauzate de diabet, a mai declarat Dr. Ionut Mogosanu.
 
In ultimii ani, se vorbeşte de o adevărată “epidemie” de diabet la nivel global, care afectează nu numai indivizii, cât şi societatea in ansamblul ei. În lipsa tratamentului sau a controlului bolii, persoanele cu diabet pot suferi complicaţii, precum afecţiuni ale inimii sau ale rinichilor.

“Diabetul zaharat va reprezenta cea mai mare problemă de sănătate publică la nivel mondial, iar în 2020 se vor înregistra peste 550 milioane de diabetici – o adevarată pandemie de diabet zaharat”, a avertizat ieri Conferenţiar Dr. Cristian Serafinceanu, in cadrul conferinţei de presa tinute cu ocazia lansarii cea de-a doua doua sesiuni de training-uri din cadrul Programului de Management Propriu al Diabetului.
 
Pe glob, peste 371 milioane de persoane au diabet, şi acest număr creşte zilnic. Pe lângă tratamentul medicamentos, modificarea dietei şi a stilului de viaţă sunt esenţiale în managementul cu succes al diabetului, precum şi practicarea regulată a exerciţiilor fizice şi controlul ingestiei de zahăr.

Prin combinarea acestor strategii, persoanele cu diabet pot duce o viaţă normală, fericită, fără a lăsa ca diabetul sa stea in calea realizării viselor lor.
 
În anul 2012, 4,8 milioane de persoane au murit din cauza diabetului la nivel mondial, iar în următorii 10 ani se estimează că acest număr va creşte cu mai mult de 50%.
 
Mai mult de 1.500.000 de români suferă de diabet, conform datelor Federaţiei Internaţionale pentru Diabet. În ultimul an, au murit 18.539 bolnavi de diabet – cifră care plasează ţara noastră în top 10 la nivel European la capitolul deceselor bolnavilor de diabet.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar