transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-05-2019 0 lei 0 lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inseo.RO - servicii SEO

Curierat rapid Bucuresti

Expert Contabil Constanta

Transport caini si pisici Anglia

Tigara Electronica Smokemania

Deblocari usi metalice

ponturi pariuri sportive

Generator curent

BaniiNostri.ro

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-04-2015

Lacul Baikal, cel mai adanc lac din lume - idei de calatorie

Lacul Baikal, cel mai adanc lac din lume - idei de calatorie

Lacul Baikal are 1.637 metri adâncime și fundul său ajunge la 1.285 metri față de nivelul mării. Este un lac cu apă dulce si conține 10% din rezervele de apă potabilă ale lumii, exceptand ghetarii de la polul nord si polul sud. Are un volum de 23000 km3.Acest lac enorm se află într-o zonă activă de rift continental, care se lărgește cu aproximativ 2,5 cm pe an.

Lacul Baikal, pe lânga faptul că este cel mai adânc lac din lume, poate fi considerat și cel mai vechi prin cei circa 20-25 milioane ani de existență. In cel mai mare lac din lume traiesc 800 de specii de animale si 245 de specii de plante specifice lui.

Dacă Siberia, locul în care se află Baikal, înseamnă în limba populației Yakut „pământul care doarme”, numele lacului înseamnă „ocean” sau „mare”. Folosindu-ne de un joc de cuvinte, am spune că Baikalul este „oceanul pământului adormit”. Adormit dar înghețat aproape tot timpul anului, astfel încât, chiar și în lunile de vară, putem ușor sa facem hipotermie dacă ne scufundăm în apele sale limpezi.Cel mai adânc lac din lume are, de asemenea, o transparență rar întâlnită, încât am putea să vedem la 130 de metri de la suprafață. Explicabil, dacă ne gândim la minusculele vietăți înrudite cu racii, care trăiesc în lac și funcționează ca un adevărat filtru, hrănindu-se cu alge și alte vietăți marine microscopice. Se estimează că aceste mici vietăți, de aproximativ 1,5 mm lungime, filtrează apa lacului de 10-15 ori, păstrându-l limpede și curat.

Baikalul este o destinație turistică foarte cautata. Fie datorită recordurilor pe care le deține sau datorită locației deosebite, aici iarna se fac excursii cu o durată de la câteva ore până la câteva zile, pe snowmobil sau cu sania trasă de câinii siberieni. Un obiectiv interesant îl reprezinta și cea mai mare insulă a lacului, Olhon. Este locul în care, conform mitologiei, a fost născut celebrul Genghis Han.

Cititi continuarea articolului pe site-ul de documentare online Descopera Universul - www.descoperauniversul.ro

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar