transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-10-2016

Avantaje in a trimite CV-ul catre o companie de recrutare

Avantaje in a trimite CV-ul catre o companie de recrutare
 Alte stiri la aceasta categorie

Cei care își caută un loc de muncă își cresc foarte mult șansele de a se angaja mai rapid dacă trimit CV-ul și către o companie de recrutare, potrivit Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, care oferă câteva sfaturi în acest sens.

Din informațiile Smartree, în ultimii ani s-a raportat o creștere a numărului de CV-uri trimise direct către companiile de recrutare. Astfel, aproximativ 80% dintre candidații la joburi care sunt activi online transmit CV-urile și către agenții specializate în acest sens.

”Toți cei aflați în căutarea unui job trebuie să ia în considerare și varianta trimiterii CV-ului către o companie specializată în recrutare. Avantajele sunt incontestabile. În primul rând, timpul de recrutare se diminuează semnificativ, agențiile fiind interesate să identifice candidații potriviți pentru posturile disponibile într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât livrarea serviciilor către clienți să fie cât mai promptă, respectând termenul agreat”, explică Raluca Peneș, HR Coordinator, Smartree.

Potrivit reprezentantei Smartree, există situații în care imediat dupa înscrierea CV-ului în baza de date a unei agenții specializate, candidatul este programat la interviu, urmând să parcurgă tot procesul de recrutare, inclusiv să primească o ofertă de angajare.

Un alt avantaj al transmiterii CV-ului către o companie de recrutare este legat de consultanța de specialitate pe care aceasta o poate oferi candidaților în ceea ce privește modul în care trebuie să se prezinte la interviu, dar și la viitorul loc de muncă, în funcție de cerințele și necesitățile viitorului angajator.

Pașii necesari înainte ca CV-ul să ajungă în baza de date a agențiilor

Companiile de recrutare sunt specializate pe anumite domenii, industrii și chiar niveluri de calificare.

Spre exemplu, există agenții orientate către tinerii absolvenți sau persoane cu un nivel de experiență entry-level, dar sunt și agenții care vizează doar poziții de seniori sau de management. De asemenea, există firme dedicate recrutării de specialiști IT, contabili sau personal pentru activități de logistică.

De aceea, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie, înainte de toate, să identifice companiile de recrutare care au în portofoliu clienți sau posturi care corespund profilului lor, următoarea etapă fiind transmiterea CV-ului către acestea.

”În afară de CV, este recomandat ca fiecare candidat să menționeze poziția/postul pentru care aplică. În plus, este recomandat ca CV-ul să fie însoțit de o scrisoare de intenție, deoarece orice informație suplimentară care face referire la experiența profesională ajută specialiștii de HR să înțeleagă mai bine profilul candidatului și să-l calibreze direct pe pozițiile disponibile sau viitoare”, precizează Raluca Peneș.

Parcursul CV-urilor după ce ajung la companiile de recrutare

În cazul Smartree, toate CV-urile recepționate sunt analizate și înregistrate în baza de date internă. Apoi, dacă există poziții deschise al căror profil se pliază cu cel din CV, candidatul este sunat, programat la interviu și inclus în procesul de recrutare și selecție.

Pe de altă parte, există și situații în care, deși nu există joburi disponibile care să corespundă cu experiența din CV, specialiștii HR doresc să cunoască persoanele respective, pentru a-l putea recomanda în proiecte viitoare.

În ceea ce privește formatul CV-ului, reprezentanții Smartree subliniază că nu există un standard care poate garanta succesul selecției candidatului, cel mai important aspect fiind ușurința parcurgerii informațiilor de către recruiter.

”CV-ul trebuie să aibă o dimensiune cât mai apropiată de o pagină, să conțină informații reale, actualizate și mai ales rezultate relevante ale activității profesionale, iar experiența trebuie evidențiată cronologic, pentru ca recruiterul să îl poată parcurge ușor”, menționează Raluca Peneș.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar