Una dintre piesele de mobilier centrale dintr-o locuință este canapeaua. E locul ideal în care ne aruncăm când venim obosiți de la serviciu sau în care ne cufundăm pentru a viziona un film în serile de weekend. Uneori o folosim și pe post de loc de dormit. De aceea, când acesta dă semne că e nevoie să fie înlocuită, ar fi bine să luăm măsuri.
Fără doar și poate canapeaua este un element important pentru confort, dar are și un rol major în decorarea spațiului. E bine totuși să nu uităm că fiecare obiect din locuința noastră contribuie la starea generală de bine, atât fizică, cât și mentală.
Pentru suplimentarea bugetului necesar achiziționării unei noi canapele, putem alege unul dintre împrumuturile rapide disponibile pe piață. În acest fel putem face rost de banii necesari pentru a investi în starea noastră de bine, fără a amâna.
Amânarea înlocuirii canapelei poate să ne creeze mult disconfort, de aceea trebuie să o înlocuim atunci când se strică sau nu poate fi folosită din cauza unor infestări cu insecte. Dar e adevărat, acest moment ne poate surprinde într-o perioadă nepotrivită.
Cum știm că a venit vremea să schimbăm canapeaua?
1. Când tapițeria este uzată
Cu trecerea timpului, materialul se întinde din cauza pozițiilor de șezut, se decolorează din cauza expunerii la razele soarelui sau se pătează cu diferite substanțe, mâncăruri sau băuturi. Mai ales într-o locuință cu familie mare și animale de companie, materialul canapelei se va deteriora mult mai rapid decât dacă este folosită de o singură persoană.
Desigur, uzura materialului nu conduce automat la necesitatea înlocuirii canapelei, o alternativă la fel de bună este retapițarea. Însă, dacă are picioare șubrede, mânere care se desprind sau a fost roasă de animalele de companie, canapeaua trebuie înlocuită.
2. Când nu se mai potrivește cu stilul de decor
Nu doar deteriorarea canapelei vechi este un motiv bun pentru a o înlocui, ci și schimbările care apar în amenajarea casei. Uneori, redecorarea locuinței necesită o canapea nouă care să reflecte mai bine personalitatea celor care locuiesc în acel spațiu.
3. Când a devenit inconfortabilă
Dacă buretele canapelei s-a tasat, pernele nu sunt la fel de moi, unele zone sunt mai joase decât altele, atunci canapeaua nu va mai fi confortabilă, ba e posibil să conducă la dureri de spate. În momentul în care nici pernele decorative nu mai îmbunătățesc situația, atunci este nevoie de o canapea nouă.
4. Când scoate sunete
Scârțâiturile nu sunt numai deranjante, dar pot indica o problemă care doar se va înrăutăți. Dacă devin prezente la fiecare utilizare a canapelei, aceste sunete pot fi cauza unor îmbinări sau șuruburi care s-au uzat, sau a unor fisuri ale cadrului. Reparațiile sunt recomandate pentru o canapea mai nouă, însă dacă aceasta este veche, este mai indicată achiziționarea unei canapele noi.
5. Când miroase urât sau e infestată cu insecte
Un semn clar că e nevoie de o canapea nouă este momentul în care aceasta începe să emane mirosuri neplăcute oricât de bine spălată și întreținută ar fi. Acest lucru este întâlnit mai ales în locuințele cu copii sau animale de companie deoarece accidentele precum vărsarea de lichide sunt mai frecvente în aceste circumstanțe.
O altă situație în care canapeaua trebuie schimbată neapărat este atunci când este infestată cu insecte, așa cum sunt ploșnițele.
Oricât de mult am avea grijă de ea, canapeaua are o durată limitată de viață, mai lungă sau mai scurtă în funcție de gradul de utilizare la care este supusă. Desigur, în unele cazuri putem trece cu vederea că e ruptă, decolorată sau pătată, însă există situații când schimbarea canapelei devine imperativă.
Pentru cazurile în care mai este nevoie de o sumă de bani pentru completarea bugetului pentru achiziții neprevăzute, putem să-l suplimentăm cu un credit rapid online. În acest fel putem să rezolvăm situația fără să amânăm prea mult achizițiile importante.
.