transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 31-03-2016

Femeia moderna, intre conceptie si contraceptie - o noua serie de conferinte medicale Bayer Romania

Femeia moderna, intre conceptie si contraceptie - o noua serie de conferinte medicale Bayer Romania

Bayer România, prin intermediul diviziilor Pharmaceuticals si Consumer Health, a găzduit primele două conferinte dintr-o serie menită să abordeze cele mai recente teme din domeniul ginecologiei si să prezinte informatii de ultimă oră profesionistilor din domeniul obstetricii si ginecologiei. Conferinta «Femeia modernă, între conceptie si contraceptie» s-a desfăsurat pe 24 martie în Bucuresti si pe 24 si 25 martie în Cluj, reusind să reunească peste 200 de specialisti.

Această initiativă transpune viziunea Bayer de a crea o viată mai bună prin stiintă si informatii stiintifice de primă-mână, cu scopul de a oferi pacientilor un acces cât mai bine documentat la tratament.

Personalităti din domeniul ginecologiei precum Prof. Dr. Radu Vlădăreanu de la Spitalul Universitar de Urgentă Elias; Prof. Dr. Nicolae Suciu de la Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Polizu“; Prof. Dr. Dimitrie Pelinescu-Onciul, Live Memorial Hospital; Prof. Dr. Dan Mihu, seful Clinicii Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca si Conf. Dr. Ona Dan de la Clinica Ginecologie 1 din Cluj Napoca au sustinut prezentări pe subiecte de interes, structurate pe două directii – conceptie si contraceptie, celor peste 200 de medici care au luat parte la evenimente.

Expunerile au oferit, totodată, informatii valoroase privind riscurile si beneficiile aduse de utilizarea contraceptivelor orale combinate si despre alte optiuni de tratament inovatoare pentru afectiuni medicale si profilaxia patologiei de sarcina.

„Activitatea Bayer este strâns legată de Cercetare si Dezvoltare, dar indiferent de numărul descoperirilor revolutionare făcute în domeniul medicamentelor, comunitatea de medici este aceea care uneste inovatia cu pacientii care au nevoie de ea. De aceea, am luat initiativa si am lansat această serie de conferinte, cu scopul de a informa practicienii cât mai bine posibil privind cele mai recente descoperiri stiintifice si produsele ce se bazează pe acestea. Sănătatea femeilor este un domeniu prioritar pentru Bayer si ne străduim în permanentă să dezvoltăm molecule si produse care să se plieze pe nevoile femeilor moderne“, a spus Dl. Panagiotis Alekos, Country Division Head al Bayer Pharmaceuticals România.

Evenimentul organizat de Bayer a fost apreciat ca fiind o “ofertă foarte bună pentru comunitatea profesionistilor, ca dovadă sala plină, lucru ce denotă interesul acestora de a oferi pacientelor ultimele noutăti din domeniu”, dupa cum ne-a declarat Prof. Dr. Suciu.

Asa cum a declarat Prof. Vlădăreanu, „femeile din România îsi monitorizează sarcina mai mult si mai corect decât in urmă cu acum multi ani. Totul depinde de nivelul educational si posibilitătile financiare deoarece, din păcate, în România, o monitorizare corectă a sarcinii implică si costuri neasigurate în totalitate de sistemul de sănătate public. Sunt situatii din zonele defavorizate unde femeile nu îsi monitorizează sarcina si, din păcate, au si cea mai proastă evolutie a acesteia. De fapt, putem spune că este o relatie directă de dependentă între urmărirea corectă a sarcinii si evolutia favorabilă a acesteia”.

Prof. Dr. Pelinescu-Onciul a completat spunând că „lipsa monitorizării corecte a sarcinii duce la patologie severă de sarcină (până la decesul matern si/sau fetal): nasterea prematură cu o serie întreagă de consecinte imediate (mortalitate si morbiditate perinatală sau pe termen lung), cu costuri enorme ale asistentei medicale (mult mai mari decât ale monitorizării), aparitia unor anomalii genetice nedepistate precum si aparitia malformatiilor (care se pot depista în cadrul unei urmăriri corecte a sarcinii), unele din ele incompatibile cu viata, altele compatibile cu viata si corectabile intrauterin sau imediat după nastere. De aceea, este necesară urmărirea cât mai precoce a sarcinii, de la primele semne, din primele săptămâni, cu ajutorul personalului calificat, a resurselor materiale uneori importante si prin educatia femeii în acest sens”.

Conferinta a adus vesti bune în legătură cu sarcinile femeilor din România: 2/3 dintre femeile gravide sunt luate în evidentă în România pe perioada sarcinii, iar 1/2 încă din primul trimestru de sarcină. „Noi ne dorim să crestem luarea în evidentă în primul trimestru, pentru a monitoriza si a face o profilaxie corectă, o predictie a problemelor care pot afecta calitatea produsului de conceptie“, a mărturisit Prof. Suciu. Un lucru important mentionat de către dânsul a fost acela că “sarcina trebuie privită ca o stare normală, nepatologică, care vine pe un organism sănătos”. În Cluj-Napoca, în cadrul celor doua conferinte din 24 si 25 martie, tematica abordată a fost similară cu cea din Bucuresti.

Prof. Dan Mihu a vorbit despre tendintele în contraceptie în România: „profilul pacientei nu mai este cel de casnică, profilul femeii din anii '70, profilul femeii din societatea românească se schimbă, sunt femei foarte bine ancorate în societate, în activitate, în viata socială, viata profesională si cea de familie si sunt femei foarte practice. Schimbarea acestui profil face ca pacienta să-si dorească independenta, libertatea vietii ei, în general vis-a-vis de sarcină. Ea vrea să reusească să aibă o contraceptie care să-i ofere libertate din punct de vedere al alegerii momentului conceperii si obtinerii unei sarcini, iar pe de altă parte, fiecare pacientă preferă o metoda de contraceptie care să îi fie cât mai comodă, cât mai usor de administrat si să fie reversibilă privind fertilitatea. Metodele moderne de contraceptie sunt cele mai agreate de către paciente, comparativ cu altele. Exista însă un segment care încă preferă metodele traditionale si care folosesc aceste metode cu succes, însă eu cred că libertatea lor si degrevarea lor de această preocupare este mult mai favorabilă dacă utilizează o metodă modernă, consacrată”. El a adaugat si faptul că “contraceptie nu înseamnă planificare familială; contraceptia este preventia unei sarcini, planificarea familială este spatierea si obtinerea unei sarcini atunci când ea este într-adevăr dorită de femeie, din punct de vedere social, familial si de multe ori si din punct de vedere medical (există paciente cu anumite afectiuni care nu permit o sarcină într-un anumit moment, în care afectiunea are evolutie nefavorabilă), astfel încât riscurile legate de prezenta sarcinii să fie reduse la maxim”.

Conf. Ona Dan a adăugat faptul că „în prezent asistăm la o crestere permanentă a implicării femeii în procesul de planificare familială, dar parcă insuficient pentru cei 26 de ani de când s-a introdus acest concept la noi în tară. Metoda cea mai aleasă de cupluri este contraceptia preventivă, iar cele mai folosite metode sunt contaceptia orală si dispozitivele intrauterine. Aceste metode de contraceptie ar trebui abordate selectiv, în functie de mai multe criterii, cele mai importante fiind: starea de sănătate a pacientei, statusul marital, cultura medicală si statusul financiar”.

Atât la nivel local, cât si la nivel global, Bayer derulează o serie de proiecte ce încurajează cooperarea si difuzarea inovatiei, de la manifestări stiintifice si până la granturi dedicate, precum programele Grants4Apps, Grants4Targets, Grants4Indications sau Grants4Leads.

Bayer este o companie globală cu principale competente în domeniul stiintelor Vietii - medicină si agricultură.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar