Viacom si GfK au derulat împreună primul studiu care măsoară efectul direct pe care râsul îl are asupra nivelului de implicare a audientei cu continutul.
Viacom, reteaua internatională de media, a lansat concluziile celei mai recente cercetări de piată "Puterea râsului" - un studiu derulat în două etape în 12 tări, pe 3.500 de participanti. Partea a doua a acestui proiect a fost implementată de GfK, agentia globală de cercetare de piată.
Studiul a avut o prima etapă care a explorat impactul râsului asupra stării de bine a oamenilor, în timp ce a doua fază a investigat cum si cu cât creste nivelul de implicare a publicului atunci când urmăreste un continut amuzant sau unul umoristic, care îl face să râdă în hohote. Această a doua parte a cercetării a fost realizată cu ajutorul GfK EMO Scan, o tehnologie inovativă de scanare facială, premiată la nivel mondial, care decodează răspunsurile emotionale ale oamenilor la stimuli vizuali, urmărindu-le miscările subtile ale fetei.
Christian Kurz, Vice-presedinte de cercetare, insight-uri si raportare la Viacom, spune: "Am ales GfK pentru capacitatea sa de a oferi cu usurintă un studiu multi-stratificat, realizat simultan în mai multe tări, si pentru abordarea puternic diferentiatoare, cu ajutorul solutiei GfK EMO Scan. Suntem foarte încântati de rezultate. Acestea au confirmat că râsul este cu adevărat cel mai bun medicament pentru minte, trup si suflet si că vizionarea de continut care stârneste amuzamentul creste nivelul de implicare în mod pozitiv."
Julia Lamaison, Cercetător Media si director de insight-uri la GfK, comentează: "GfK EMO Scan utilizează algoritmi puternici pentru a detecta si analiza emotia în timp real.
Sistemul surprinde răspunsurile spontane ale consumatorilor în propriile lor case, folosind webcam-urile lor (bineînteles, cu permisiunea acestora) si urmărindu-le miscările faciale în timp ce acestia vizionează programe TV si publicitate. Acest lucru ne permite să oferim un grad ridicat de finete în măsurarea răspunsurilor emotionale."
Prezentă pe piata locală din 1992, GfK România este, de peste 12 ani, institutul numărul 1 de cercetare de piată, cu o cifră de afaceri de aproape 12,5 milioane euro în 2012. Activitătile GfK România sunt structurate în două sectoare, Consumer Choices si Consumer Experiences.
În sectorul Consumer Choices adunăm continuu informatii despre vânzarile din retail a bunurilor de consum tehnologice si date despre consumul media.
Sectorul Consumer Experiences este specializat în probleme de marketing operational si strategic în practic toate industriile si pietele.
Grupul GfK este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piată din lume, cu peste 13.000 de experti care se dedică zi de zi descoperirii de noi perspective asupra modului în care oamenii trăiesc, gândesc si cumpără, în peste 100 de tări..