transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-05-2015

Stirile PRO TV au lansat o noua campanie - Exista viata dupa cutremur, in parteneriat cu UNICEF

Stirile PRO TV au lansat o noua campanie - Exista viata dupa cutremur, in parteneriat cu UNICEF

PRO TV si UNICEF au lansat în parteneriat o campanie de strângere de fonduri în sprijinul celor 1,7 milioane de copii victime ale cutremurului devastator din Nepal. Copiii au nevoie imediată de apă, hrană, medicamente, adăpost si alte ajutoare de urgentă, precum si de consiliere psihologică. Ei au nevoie să se întoarcă cât mai repede la grădinită si la scoală. Din nefericire, un nou cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade a lovit în această dimineată Nepalul.

PRO TV va realiza o serie de reportaje care vor fi difuzate în cadrul jurnalelor de stiri. Materialele “Există viată după cutremur” vor fi realizate de echipa PRO TV formată din Paul Angelescu, corespondent stirile PRO TV si Zsolt Vago, operator, care se află în Nepal pentru a transmite telespectatorilor situatia exactă din momentul de fată si dificultătile cu care se confruntă copiii victime ale cutremurului.

Primul material, difuzat ieri seară, le-a arătat telespectatorilor cum se desfăsoară actiunile de recuperare a trupurilor fără viată rămase sub dărâmături. Aceste imagini socante ale unui dezastru care a îndoliat o tară întreagă demonstrează desfăsurarea impresionată de forte pentru găsirea victimelor. Reportajul a fost urmărit la nivel national de aproximativ 1.

2 milioane de persoane, înregistrând 7.3 puncte de rating si 23.4% share, la nivelul publicului comercial din mediu urban.

Ne bucurăm să avem alături de noi ca partener în această campanie PRO TV care a înteles dimensiunea dezastrului cu care se confruntă Nepalul si a vrut să sprijine copiii aflati în această situatie disperată. De fiecare dată, în situatii limită, românii au dat dovadă de solidaritate si au întins o mână de ajutor, oferind sperantă copiilor afectati de cutremure, tsunami si alte calamităti naturale. Sperăm ca si de această dată ei vor sprijini copiii victime ale cutremurului donând 2 euro prin sms la 8827”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România. 

Fondurile strânse în urma campaniei de o lună de zile vor sprijini UNICEF să asigure copiilor apă potabilă, adăpost, truse medicale de urgentă si servicii de protectie pentru copiii aflati în situatii vulnerabile. De asemenea, vor sprijini refacerea scolilor si accesul copiilor la educatie. De exemplu, cu 150 lei, UNICEF poate asigura săruri pentru rehidratare orală, care pot salva viata a 100 de copii; 300 lei asigură rechizite scolare, cu care cel putin 20 de copii ar putea continua să învete.

“De-a lungul anilor, campaniile ProTV au abordat subiecte sensibile si au făcut cunoscute întregii tări probleme reale, cu care oamenii se confruntă zi de zi. Fie că vorbim despre subiecte care se întâmplă în România sau la nivel global, ne propunem să le oferim telespectatorilor tabloul complet, obiectiv si foarte bine documentat. Campania “Există viată după cutremur” este un astfel de exemplu si ne bucurăm că avem ocazia să prezentăm contextul si viata cotidiană din Nepal acum, după tragedie. Sperăm ca reportajele realizate de echipa noastră să le arate oamenilor că si ei pot contribui la ajutorarea copiilor care sunt victime ale acestui dezastru.” a declarat Lucia Antal, Director Marketing al PRO TV.

Smiley,  Ambasador National pentru UNICEF România, sprijină de asemenea copiii din Nepal, inclusiv făcând un apel la donatie în cadrul emisiunii “Românii au talent”.    

Donatiile în sprijinul copiilor din Nepal pot fi făcute si prin transfer bancar, în contul: RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (mentionează „donatie Nepal, cod donatie 04”) si pe site-ul www.unicef.ro.

În data de 25 aprilie 2015, un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit Nepalul, epicentrul său aflându-se la 80 de km la est de capitala Kathmandu (în Lamjung). Potrivit datelor oficiale, la nivelul întregii tări, numărul total al victimelor se ridică la 7,652 de persoane, iar 16,392 de persoane sunt rănite. Aceste cifre vor continua să crească pe măsură ce informatiile din multiplele zone afectate devin disponibile. Din 75 de districte, 57 au fost afectate de cutremur, 12 fiind declarate grav afectate.   

La doar câteva ore după cutremur, UNICEF deja asigurase comunitătilor afectate mai multe transporturi cu pastile pentru purificarea apei, tablete si săruri pentru rehidratare orală si truse sanitare. În doar câteva zile de la dezastru, două avioane de marfă din partea UNICEF au aterizat în Nepal, având la bord 120 de tone de ajutoare menite să suplimenteze stocurile pe care le aveam initial în Kathmandu, inclusiv corturi, truse sanitare, tablete pentru purificarea apei si găleti, toate acestea fiind deja expediate către Gorkha, zona în care a fost localizat epicentrul cutremurului. În următoarele zile si săptămâni, UNICEF va continua să transporte si să distribuie provizii vitale, aflându-se în fruntea interventiilor internationale în ceea ce priveste asigurarea apei curate si igienei, nutritiei si educatiei. Dar toate acestea reprezintă doar debutul asistentei noastre în Nepal. Ne asteaptă zile lungi si grele în perioada următoare. 

Potrivit UNICEF, cel putin 950.000 de copii din Nepal nu vor putea reveni la scoală dacă nu se iau măsuri urgente pentru a li se asigura spatii educationale temporare si a repara scolile afectate de cutremur. Aproape 24.000 de clase au fost avariate sau distruse de cutremurul de 7,8 grade care a lovit tara cu 12 zile în urmă, deteriorarea multora dintre ele agravându-se în urma multiplelor replici care au avut loc ulterior.

În situatii de urgentă, si scolile – fie si într-un cadru temporar – joacă un rol esential. Reduc la minim gradul de perturbare a programului normal de educatie scolară a copiilor, îi feresc de exploatare si abuz, si diseminează informatii care le permit copiilor să rămână sănătosi si în sigurantă. Mergând la scoală, copiii au sentimentul că revin la normalitate, reintrând într-o rutină care îi ajută să treacă mai usor peste experienta socantă trăită la cutremur.

Până acum au fost înfiintate 22 de Spatii Prietenoase pentru Copii pentru comunitătile strămutate din Kathmandu, Lalitpur si Bhaktapur, deservind peste 2.200 de copii afectati de cutremur.
Cel mai probabil, în următoarele zile si săptămâni, se va constata o extindere a acestei situatii de criză scolară, pe măsură ce se vor afla tot mai multe informatii din zonele îndepărtate ale tării.

UNICEF este prezent în România si în alte 190 de tări si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescentă. În România, UNICEF lucrează împreună cu factori de interes cheie, precum Guvernul, Parlamentul, autoritătile locale, societatea civilă, parteneri nationali si internationali si cu mass-media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoală, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie socială si pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar