transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inseo.RO - servicii SEO

Curierat rapid Bucuresti

Expert Contabil Constanta

Transport caini

Tigara Electronica Smokemania

Deblocari usi metalice

ponturi pariuri sportive

Generator curent

BaniiNostri.ro

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-12-2008

Lansare online a campaniei Sebes fara Poluare

Lansare online a campaniei Sebes fara Poluare Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) si Centrul Independent pentru Protectia Mediului (CIPM) din Sebes a lansat online Campania "Sebes fara Poluare". Scopul campaniei este oprirea poluarii si a problemelor de sanatate grave, generate de activitatea Companiei Kronospan si implicit a incalcarilor legislatiei de mediu comise de aceasta.

Kronospan este cel mai mare producator de placi PAL din Sud-Estul Europei si o filiala a multi-nationalei Kronospan. Aceasta companie opereaza in Romania in orasele Sebes, Brasov si Constanta. Pentru producerea placilor de PAL se foloseste formaldehida, o substanta cancerigena, caracterizata ca atare de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Sebesul are cea mai mare rata de imbolnaviri de cancer din Romania. Activitatea Kronospan in Sebes si Brasov se desfasoara cu incalcarea grava a legislatiei privind autorizarea de mediu si a lucrarilor de constructii, generand deja un impact semnificativ asupra sanatatii populatiei si asupra mediului.

Datorita ignorantei fata de lege din partea companiei si a aplicarii vicioase a legislatiei de mediu de catre autoritati, Kronospan se gaseste in situatia in care prefera sa plateasca amenzi de cele mai multe ori simbolice, sa evite consecintele juridice, continuand sa polueze mediul si sa afecteze sanatatea oamenilor.

Campania initiata prin eforturile comune ale asociatiilor CIDRM si CIPM in urma cu 2 ani, isi lanseaza astazi site-ul web la adresa: www.sebesfarapoluare.
ro si de asemenea un blog pentru publicul vorbitor de limba engleza: www.pollutionfreesebes.wordpress.com.

Odata cu site-ul a fost lansat primul raport comun, denumit "Cazul Kronospan - Totul dintr-o singura privire" ce expune situatia actuala a activitatilor Kronospan si a campaniei "Sebes fara Poluare". Continutul site-ului web se refera printre altele la actiunile in justitie promovate de cele doua asociatii, la ilegalitatile comise de compania Kronospan, informatii documentate despre riscul utilizarii formaldehidei asupra mediului si sanatatii. La sectiunea imagini veti gasi numeroase fotografii realizate de membrii CIDRM pe parcursul documentarii pe teren.

"Speram ca vizitand site-ul oamenii sa isi doreasca sa se implice in rezolvarea acestei probleme, care necesita deosebita atentie datorita gravitatii sale si in mod special datorita modului in care inteleg autoritatile sa aplice legile de mediu", declara Stefania Simion, director CIDRM, consultant juridic.

"Kronospan este o companie care pune in pericol grav sanatatea noastra a oamenilor precum si mediul. Si asta doar in numele profitului", adauga domnul Mircea Matei, presedinte al CIPM din Sebes.

In cadrul acestei campanii, CIDRM isi ofera sprijinul asociatiei localnicilor din Sebes precum si altor cetateni direct afectati/interesati in legatura cu drepturile lor procedurale pe parcursul procedurilor de autorizare; participa la actiuni de constientizare a publicului si a mass-media privind implicatiile cazului Kronospan: o evaluare completa a impactului activitatii companiei asupra mediului si sanatatii populatiei, documentarea problemelor legale cu care se confrunta compania si sesizarea in privinta acestora a autoritatilor atat administrative cat si judiciare, atat din Romania cat si de la nivelul Uniunii Europene.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Rileigh
An intelligent answer - no BS - which makes a pleasant canhge
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar