Telekom Romania anuntă începerea înscrierilor proiectelor locale pentru competitia internatională „DA mediilor digitale sigure!”, ajunsă la cea de-a treia editie, care face parte din initiativa Teachtoday, un program de educatie digitală dezvoltat de liderul mondial în telecomunicatii, Deutsche Telekom.
Teachtoday are ca scop promovarea utilizării constiente si responsabile, în conditii de sigurantă, a mediilor digitale de către tineri si adulti. În acest sens, platforma pune la dispozitia utilizatorilor sfaturi, recomandări si materiale practice, usor de folosit în viata cotidiană.
“Teachtoday îsi propune în primul rând să inspire cadrele didactice să descopere lumea digitală si, alături de cei mici si de adolescenti, să ajungă să utilizeze mediile digitale în sigurantă. Totodată, Teachtoday se pozitionează ca o platformă educatională prin intermediul căreia utilizatorii, în special cadrele didactice, pot face schimb de experiente în domeniul educatiei digitale”, au declarat reprezentantii Deutsche Telekom.
Înscrierea la concursul „DA mediilor digitale sigure!” se poate face prin completarea unui formular online, care se regăseste pe platforma Teachtoday, la sectiunea Noutăti / Concursul 2016.
Toti adultii care lucrează cu copii sau adolescenti, precum cadre didactice, personal pedagogic, dar si părinti, meditatori sau mentori, pot înscrie proiecte în cadrul concursului. Proiectele înscrise trebuie să se adreseze copiilor cu vârsta între 9 si 14 ani sau să îi fi implicat pe acestia în realizarea proiectului derulat în cadrul scolii sau ca parte a unui program extracurricular.
Termenul limită pentru depunerea aplicatiilor este 31 iulie 2016, iar câstigătorii vor fi anuntati în luna noiembrie, 2016.
Un juriu format din experti în domeniul educatiei digitale, profesori si oameni de stiintă vor selecta cele mai bune proiecte pentru locul I premiul fiind de 1.000 de euro, locul II - 500 de euro si locul IIl 3 - 300 de euro.
Proiectele se pot trimite în limba română, folosind formularul de înscriere online. Aplicantii sunt rugati să descrie obiectivele si rezultatele proiectului si să exemplifice metodele prin care proiectul poate fi implementat de alti profesori. Împreună cu formularul de participare pot fi trimise materiale aditionale precum poze, video etc.
Proiectele care se înscriu în cadrul competitiei trebuie să promoveze metode prin care elevii pot învăta să folosească mediile digitale în sigurantă si pot să dezvolte abilităti practice si eficiente de studiu. Mai multe informatii despre această initiativă sunt disponibile la www.teachtoday.de/ro/. .