transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Emysoft.ro - creare site

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Tigara Electronica Smokemania

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

magazin tigari electronice sibiu

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-03-2015

Cisco: traficul de date mobile la nivel global va creste de aproape 10 ori pana in 2019

Cisco: traficul de date mobile la nivel global va creste de aproape 10 ori pana in 2019

Utilizarea tot mai frecventă a dispozitivelor mobile de ultimă generatie si extinderea permanentă a conexiunilor machine-to-machine (M2M), împreună cu posibilitatea utilizatorilor de a accesa cu foarte mare usurintă retelele celulare din ce în ce mai rapide sunt principalele motive care stau la baza cresterii traficului de date mobile, potrivit raportului Cisco® Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast for 2014 to 2019. În 2014, 88% din traficul de date mobile la nivel mondial a fost generat de smartphone-uri si, conform raportului Cisco, în 2019, 97% din traficul de date mobile va fi generat de dispozitivele inteligente.

Din punctul de vedere al utilizării retelelor mobile la nivel mondial, expertii estimează că numărul de conexiuni la retelele 3G îl va depăsi pe cel al conexiunilor 2G până în 2017. În Europa de Vest această schimbare s-a petrecut deja, în timp ce în Europa Centrală si de Est se va întâmpla în acest an. Până în 2019, 44% dintre dispozitive si conexiuni vor folosi retelele 3G. Cele 4G vor facilita 26% dintre conexiuni, desi vor genera 68% din trafic. 

Cisco VNI Global Mobile Data Traffic Forecast estimează că traficul global de date mobile va atinge o rată anuală de crestere de 292 de exabytes până în 2019, fată de doar 30 de exabytes în 2014. Acest volum de trafic de 292 de exabytes înseamnă:

De 292 de ori mai mult trafic pe internet (fix si mobil) comparativ cu anul 2000
65 de trilioane de imagini (mesaje multimedia sau Instagram) – echivalentul a 23 de imagini pe zi pentru fiecare persoană timp de un an de zile.
6 trilioane de clipuri video (YouTube) – adică mai mult de două clipuri pentru fiecare persoană de pe Pământ timp de un an de zile.Un exabyte este o unitate de măsură pentru stocarea datelor, egală cu un cvintilion de bytes sau cu un miliard de GB.

Evolutia traficului de date mobile în Europa Centrală si de Est

La nivelul Europei Centrale si de Est, traficul de date mobile va creste de 14 ori până în 2019. Această crestere va fi de trei ori mai rapidă decât cea înregistrată de traficul de date fixe. Volumul de date generat de încărcarea sau vizionarea de continut video va însemna 70% din totalul traficului de date mobile în 2019, fată de 49% cât se înregistra la finele anului trcut. În Europa Centrală si de Est, traficul mobil de continut video va creste de 21 de ori în următorii 5 ani. De asemenea, smartphone-urile vor contribui cu 71% la totalul traficului de date, în timp ce tabletele vor genera aproximativ 20% din volumul total de date mobile.

Numărul conexiunilor 3G îl va depăsi pe cel al conexiunilor 2G anul acesta. Traficul pe retelele 4G va creste de 87 de ori până în 2019, iar mai mult de jumătate (55,1%) din trafic se va face pe retele 4G, fată de doar 9,2% la finele anului trecut.

Aplicatiile în cloud vor fi responsabile pentru 89% din totalul traficului de date mobile în 2019, fată de 79% la sfârsitul lui 2014.

Traficul M2M va creste de 40 de ori în aceeasi perioadă si va genera 3% din totalul traficului de date mobile în regiune în 2019.

Factori de crestere a traficului de date mobile la nivel global

Până în 2019 Cisco anticipează că ritmul de crestere al traficului de date mobile va fi mai mare de trei ori decât cel al traficului de date pe retele fixe. Această evolutie va fi generată de:

Mai multi utilizatori de telefonie mobilă: până în 2019 vor fi 5,2 miliarde de utilizatori de servicii de comunicatii mobile (fată de 4,3 miliarde de utilizatori la finalul anului trecut). În 2014, aproape 59% din populatia planetei (estimată acum la 7,2 miliarde de oameni) folosea astfel de servicii; până în 2019 peste 69% din populatie ( estimată la 7,6 miliarde de oameni) va utiliza servicii de comunicatii mobile.

Si mai multe conexiuni mobile: până în 2019 vor exista aproximativ 11,5 miliarde de dispozitive mobile/conexiuni, dintre care 8,3 miliarde de dispozitive mobile personale si 3,2 miliarde de conexiuni M2M

Viteze de transfer mai mari: vitezele medii ale retelelor mobile la nivel mondial vor creste de 2,4 ori, de la 1,7 Mbps în 2014 la 4.0 Mbps în 2019.

Mai mult continut video: până în 2019 continutul video vizionat/încărcat va reprezenta 72% din traficul total de date mobile (în crestere de la 55% în 2014).

Impactul conexiunilor M2M (inclusiv dispozitivele purtabile)

M2M se referă la aplicatii care permit sistemelor wireless să comunice cu dispozitive similare pentru a sustine, spre exemplu, functionarea sistemului GPS, monitorizarea activelor, măsurători în sistemul de utilităti, sau pentru a facilita supravegherea video. Dispozitivele purtabile sunt incluse într-un sub-segment al conexiunilor M2M care ajută la estimarea traiectoriei de crestere a Internet of Everything (IoE).

Numărul de dispozitive purtabile va creste de cinci ori, ajungând la 578 de milioane până în 2019, de la 109 milioane în 2014, majoritatea dispozitivelor fiind folosite în America de Nord si în regiunea Asia Pacific.

Se estimează că acest lucru va alimenta cresterea de 18 ori a traficului de date mobile în intervalul 2014 – 2019.

În 2014 un astfel de dispozitiv purtabil a generat în fiecare lună de sase ori mai mult trafic decât un telefon clasic (dispozitiv purtabil = 141 MBs trafic mobil/lună vs. telefon obisnuit = 22 MBs trafic mobil/lună)

Drept exemplu de modalitate de utilizare a unui dispozitiv purtabil – streaming-ul live al unei camere video GoPro pe o retea celulară ar putea genera aproximativ 5 MB de trafic de date mobile pe minut.

În 2014 un modul mediu M2M a generat de trei ori mai mult trafic pe lună decât un telefon obisnuit (M2M = 70 MB de trafic mobil/lună vs. telefoanele obisnuite = 22 MB de trafic de date mobile/lună)

Crestere în conectivitatea 4G

Multi dintre furnizorii de servicii la nivel global livrează tehnologii 4G pentru a răspunde nevoii clientilor, fie ei utilizatori individuali, fie companii, care îsi doresc servicii wireless si continut. În multe piete emergente, furnizorii de servicii creează retele/infrastructuri mobile cu solutii 4G. În pietele mature, furnizorii de servicii suplimentează sau înlocuiesc solutiile 2G sau 3G cu tehnologii 4G.

26% dintre toate dispozitivele si conexiunile la nivel global vor fi compatibile 4G până în 2019

Numărul conexiunilor 4G la nivel global va creste de 18 ori, până la 3 miliarde în 2019

În 2014, conexiunile 4G generau 40% din traficul total de date mobile; până în 2019 conexiunile 4G vor genera 68% din totalul traficului de date mobile.

În 2014, o conexiune medie 4G a generat 2,2 GB de trafic de date mobile pe lună; până în 2019 o conexiune medie 4G va genera 5,6 GB de trafic pe lună, de 5,4 ori mai mult decât volumul de trafic de 1 GB pe lună al unei conexiuni medii non 4G.

Metodologia Cisco Mobile VNI Forecast

Cisco VNI Global Mobile Data Traffic Forecast (2014-2019) are la bază prognoze independente ale analistilor si studii la nivel mondial despre utilizarea de date mobile. La acestea se adaugă estimările expertilor Cisco în legătură cu utilizarea de aplicatii, minute consumate si viteze de transmitere a datelor. Catalizatori cheie, precum vitezele de transmitere a datelor mobile în bandă largă si puterea de procesare a dispozitivelor sunt, de asemenea, luate în calcul în prognozele acestui raport.

“Folosirea unui număr din ce în ce mai mare de dispozitive mobile si implementarea la scară largă a aplicatiilor M2M, împreună cu posibilitatea de a accesa cu foarte mare usurintă retelele wireless tot mai rapide vor fi factorii principali care vor influenta semnificativ cresterea traficului de date mobile în următorii ani. Toată această îndustrie orientată către mobilitate va oferi furnizorilor de servicii noi provocări si oportunităti, astfel încât să poată livra clientilor noi experiente si servicii mobile, în măsura în care Internet of Everything prinde tot mai mult contur”, spune Dorin Pena, director general Cisco România.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar