ING doneaza 20.000 de euro catre Fundatia pentru SMURD pentru achizitionarea primului avion sanitar
In cadrul colaborarii cu Fundatia pentru SMURD, ING Asigurari de Viata a donat suma de 20.000 de euro pentru sprijinirea achizitionarii primului avion sanitar, destinat Serviciu Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare. Demersul se subscrie initiativelor ING de sustinere a eforturile organizatiilor care se implica activ in salvarea de vieti, si a fost initiat in iunie 2011, atunci cand ING a anuntat ca va dona cate SMURD 2 euro pentru fiecare asigurare suplimentara pentru afectiuni grave incheiata pana la finalul anului.

„Colaborarea ING cu Fundatia pentru SMURD s-a concretizat deja in doua proiecte importante pentru noi, prin prisma impactului pozitiv si pe termen lung pe care il genereaza in comunitate. Sustinerea SMURD prin contributia la achizitionarea primului avion sanitar pentru salvarea de vieti, alaturi de programul de educatie a publicului pentru acordarea primului ajutor "Lectia de prim ajutor" sunt demersuri care ne reprezinta si in care incurajam cat mai multe companii sa se implice”, a declarat Carmen SOARE, Director Marketing ING Asigurari de Viata.

In 2011, Fundatia pentru SMURD a lansat Campania 2% pentru SMURD cu obiectivul declarat de a aduna fonduri in vederea achizitionarii unui avion sanitar destinat interventiilor de urgenta, in cazurile in care elicopterele, implicate in misiunile SMURD, sunt neoperabile. Avantajele exploatarii unui astfel de mijloc de transport, special construit, dotat cu tehnica medicala, operabil in conditii meteo nefavorabile, pe distante mari, s-au vazut deja. In ultimii aproape doi ani, operarea unui astfel de avion inchiriat, exploatat din fondurile Fundatiei pentru SMURD si destinat activitatii de interventie SMURD, a contribuit la salvarea a peste 120 de vieti.

„Ca si anul trecut, cand am lansat Campania, spunem acelasi lucru - achizitionarea unui astfel de aparat de zbor, pe termen lung, este mai buna din punct de vedere economic decat inchirierea sa. Adunarea fondurilor este, insa, o cursa de durata. Acesta este motivul pentru care si anul acesta ne canalizam eforturile din Campania 2% pentru SMURD in acelasi sens. Multumim tuturor celor care au inteles aceste lucruri, fie ca sunt simpli cetateni sau companii de calibrul ING", a declarat Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei pentru SMURD.

Inchirierea aparatului de zbor pe care il opereaza SMURD, de aproape doi ani, cu sprijinul Fundatiei pentru SMURD a dovedit oportunitatea achizitonarii propriului avion. Pe de o parte, fiind un aparat de zbor inchiriat, acesta nu este disponibil in cazul tuturor solicitarilor. Pe de alta parte, avand in vedere costurile orei de zbor, pe termen mediu si lung, exploatarea si mentenanta unui astfel de avion sunt mai eficiente din punct de vedere financiar decat inchirierea sa. Avandu-l in permanenta la dispozitie, numarul interventiilor in care avionul sanitar va fi implicat va creste considerabil si, implicit, numarul vietilor salvate.

Ca si in cele peste 115 misiuni umanitare desfasurate pana in prezent, avionul va fi folosit ori de cate ori situatiile vor impune, cum ar in cazul unor pacienti in stare grava, cu arsuri pe suprafete mari ale corpului, victime ale accidentelor rutiere grave sau persoane aflate in stare medicala grava, ce necesita transferul imediat pentru a beneficia de tratament de specialitate. Avionul va veni in sprijinul misiunilor de interventie de urgenta ale SMURD, in conditii meteo nefavorabile, pe timp de noapte sau atunci cand distanta depaseste resursele de zbor ale elicopterelor SMURD.

Initiata in 2010, atunci cand a fost creata si o divizie dedicata in cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste ca directii prioritare educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati. Acestora li s-au adaugat anul trecut programele care ofera “Sanse la viata”, prin actiuni de preventie si educatie, dar si de diagnostic si tratament. Concret, pe parcursul anului 2011 au fost dezvoltate noua proiecte de amploare si o serie de proiecte adiacente, printr-o investitie totala de 1,24 milioane RON, aferenta programelor derulate.