CBRE Romania a adus Borza & Asociatii in Opera Center
CBRE România, filiala locală a liderului mondial în servicii imobiliare, a intermediat închirierea a 750 mp de către grupul „Borza & Asociatii” în incinta complexului de birouri Opera Center. Opera Center, aflat în proprietatea CA IMMO, este o clădire de birouri de Clasa A, situată în zona Cotroceni.

„Un grup de profesionisti ce asigură consultantă, asistentă si reprezentare juridică de înaltă performantă pentru agenti economici si institutionali avea nevoie de un sediu pe măsura standardelor ridicate la care operează. Acesta a fost ideea de la care am pornit în căutarea unui nou sediu pentru Borza & Asociatii, iar Opera Center s-a dovedit alegerea potrivită. Relocarea a fost un succes, iar angajatii Borza & Asociatii se bucură de noile birouri, conforme nevoilor si asteptărilor cunoscutei firme de avocatură”, a declarat Cătălina Jigman, Head of Office Agency and GCS CBRE România.

„Această mutare reprezintă o etapă firească, ce face parte din procesul nostru de dezvoltare. Am decis ca pozitia câstigată în clasamentul firmelor de insolventă să fie reflectată si prin intermediul unui sediu adecvat. De asemenea, mutarea într-o locatie exclusiv de afaceri, reprezintă un prim pas dintr-un plan de investitii pe care avocatul Remus Borza l-a gândit strategic pentru dezvoltarea business-ului de avocatură”, a declarat avocatul Remus Borza, Managing Partner al grupului Borza si Asociatii.

Opera Center si-a câstigat statutul de proiect de referintă pentru piata de office în Bucuresti datorită accesibilitătii, vizibilitătii si specificatiilor tehnice ale proiectului, dar si ca urmare a unei intense activităti de asset management, ce reflectă în permanentă grija si atentia proprietarului fată de cerintele si nevoile chiriasilor săi, în sustinerea unei relatii de colaborare durabile si echilibrate.

„Ne bucurăm că am reusit să aducem în portofoliul nostru un client important si reprezentativ pentru domeniul în care activează – Grupul „Borza si Asociatii”, alături de celelalte companii de renume deja prezente în Opera Center, respectiv NN Lease, Glaxo Smithkline, Stoica & Asociatii, Adecco Romania si GeCad E-Payment International”, a declarat domnul Marian Roman, Managing Director al CA IMMO în România.

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), o companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (raportat la încasările din 2010). Compania are aproximativ 31.000 de angajati (excluzând afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzând afiliatii). CBRE oferă consultantă strategică si executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietătilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietătilor si altor facilităti, consultantă în materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultantă. Pentru mai multe informatii, vă rugăm să vizitati www.cbre.com.

Grupul Borza si Asociatii detine două societăti de insolventă, Euro Insol SPRL si Assistance Insolv SPRL, situate între primele 5 firme de insolventă din România, gestionând active ce depăsesc agregat cifra de 650 milioane de euro. În portofoliul societătilor se află nume de rezonantă precum Asmita Gardens SRL, Ibiza Sol SRL, Uztel SA, CFR Mesagerie SA, Meridian Land, World Trade Center S.A, Hotel Planet, Plafar S.A, Universul SRL, Servtrans S.A, Elca Auto, Real Power Construct, Institutul National al Lemnului, Bucovina Mineral Water.

De asemenea, si Societatea Civilă Profesională de Avocati „Borza si Asociatii”, firma de avocatură multidisciplinară a grupului Borza si Asociatii, îsi va desfăsura activitatea în noul sediu din Opera Center. Echipa de avocati este dinamică si eficientă, cu temeinice cunostinte teoretice si puternică experientă practică, având în componentă 23 de avocati, dintre care 5 avocati parteneri, 14 avocati colaboratori si 4 avocati stagiari. Asistenta juridică oferită de firmă este structurată pe două coordonate principale: consultantă si litigii. La începutul anului 2012 s-au alăturat echipei 3 membri importanti, respectiv Beatrice Popescu, avocat cu 14 ani experientă în domeniul financiar bancar, în pozitie de conducere a directiei juridice a unei bănci din esalonul 1 al pietei, Dana Rădulescu, avocat cu mare experientă în consultantă juridică de afaceri, specializată pe fuziuni si achizitii, real estate si restructurări si Laura Gilcevescu, avocat specializat în litigii complexe, cu o experientă de peste 10 ani ca avocat pledant.

CA IMMO s-a înfiintat în 1987, fiind listată la Bursa din Viena începând cu 1988. În prezent, CA IMMO reprezintă unul dintre cele mai puternice grupuri investitionale din Europa în domeniul de real estate, detinând proprietăti în valoare de cca 5,2 miliarde EURO, situate în Europa Centrală si de Sud-Est. Expertiza Grupului este concentrată asupra a două directii principale: managementul proprietătilor existente si dezvoltarea de noi proiecte. În România, CA IMMO este prezent cu un portofoliu de cca 330,000 m2, a cărui valoare curentă este estimată la cca 370 milioane EURO, fiind compus din: 5 clădiri de birouri (104,000 m2), respectiv parcul logistic “Europolis Park Bucharest” (215,000 m2), localizate în Bucuresti, la care se adaugă prima fază a parcului de retail din Sibiu “Prima Shopping Center” (10,000 m2).