Prologis incepe 2012 cu un prim trimestru puternic in Europa
Prologis, Inc., lider mondial în detinerea, operarea si dezvoltarea de spatii industriale, a anuntat astăzi un progres puternic al operatiunilor din Europa pentru primul trimestru al anului.

Activitatea de închirieri în primul trimestru a înregistrat 991.000 metri pătrati inclusiv: 94.000 metri pătrati  închiriati în Evry, Franta către Geodis, o firmă europeană de top din domeniul logisticii, inclusiv o extindere de 24.710 metri pătrati; si 33.800 metri pătrati în Dąbrowa Górnicza, Polonia către DHL Exel Supply Chain, parte a celui mai important grup de corespondentă si logistică, Deutsche Post DHL.

În plus, Prologis a finalizat vânzarea a 704.000 metri pătrati de clădiri si 271.000 metri pătrati de terenuri. Aceste tranzactii au inclus: vânzarea în Marea Britanie a unui portofoliu de 323.000 metri pătrati; vânzarea în Germania a unui portofoliu de aproximativ 211.800 metri pătrati care cuprinde 12 spatii de distributie si trei terenuri; si vânzarea anterior anuntată în Polonia a unui portofoliu de 164.000 metri pătrati  de proprietăti industriale.

Prologis a mai anuntat achizitia a două noi spatii de distributie în Paris si Lyon de la Constructa Asset Management în numele CarVal Investors, totalizând 32.000 metri pătrati. Ambele spatii sunt închiriate în totalitate.

În cele din urmă, în primul trimestru al anului 2012, compania a început dezvoltarea în Slovacia a unui spatiu de 24.500 metri pătrati.

“Am continuat progresele înregistrate în ultimul trimestru si ne-am crescut gradul de ocupare la începutul anului 2012, în pofida unui mediu economic nesigur,” a declarat Philip Dunne, Presedinte, Prologis Europa.

“Ne valorificăm în continuare relatiile puternice cu clientii si portofoliul localizat strategic în principalele centre logistice si coridoare din pietele europene. Prin operatiuni solide si investitii de capital punctuale vom asigura în continuare cresterea veniturilor totale, satisfăcând în acelasi timp nevoile în schimbare ale clientilor nostri.”

Prologis, Inc. este lider mondial în detinerea, operarea si dezvoltarea de spatii industriale, concentrat pe pietele globale si regionale din America, Europa si Asia.

La 31 martie 2012, Prologis detinea sau avea investitii, în mod consolidat sau prin companii de tip joint venture neconsolidate, în proprietăti si proiecte de dezvoltare estimate în total la 54,2 milioane de metri pătrati  în 22 de tări.

Compania închiriază spatii de distributie moderne unui număr de peste 4.500 de clienti, care includ producători, retaileri, companii de transport, furnizori terti de servicii logistice si alte companii.