DTZ Echinox - Compania de Property Management a Anului 2011
DTZ Echinox a fost desemnată Compania de Property Management a Anului, la cea de-a saptea gală anuală EuropaProperty SEE Real Estate Awards pentru 2011, care a avut loc pe 17 mai la Athenee Palace Hilton, Bucuresti. Premiul a fost alocat pe baza voturilor unui juriu de profesionisti de prestigiu din domeniul de real estate.

DTZ Echinox a câstigat la categoria Compania de Property Management a Anului si la editiile EuropaProperty SEE Real Estate Awards, pentru 2010 si 2009, obtinând acelasi titlu si la  Gala Construction and Investment Journal, pentru ultimii patru ani. DTZ a primit de asemenea distinctia Property Management Firm of the Year la Gala EuropaProperty CEE Retail Awards, în februarie 2010.

În decembrie 2011, DTZ Echinox a preluat managementul Severin Shopping Center si Botosani Shopping Center, cumulând peste 163,000 mp de proiecte comerciale administrate. Compania gestionează de asemenea serviciile de property management pentru Sibiu Shopping City si Suceava Shopping City, două parcuri de retail în proprietatea Argo Real Estate.

În 2010 - 2011, DTZ Echinox a asistat Aberdeen Immobilien pe parcursul procesului complex de restructurare a centrului comercial din Titan, colaborând cu arhitectii la optimizarea planurilor etajelor, a fluxurilor de vizitatori si a conceptului, stabilind pozitionarea adecvată pe baza unor cercetări demografice realizate asupra zonei de cuprindere si adaptând mixul de chiriasi la noul concept. O dată stabilit noul profil, echipa DTZ Echinox a putat negocieri cu noile ancore de fashion vizate ca si cu chiriasii existenti care urma să fie relocati pentru a implementa noul plan.

Ca parte a acestui proces, DTZ Echinox a intermediat semnarea contractelor cu ancore importante de fashion precum C&A si Deichmann. C&A a închiriat o suprafată de 1,800 mp, împărtită pe două etaje, în timp ce Deichmann ocupă un spatiu de 500 mp la primul etaj.

Echipa de property management număra astăzi 19 membri si este coordonată de Yves D`Arfeuille. Yves s-a alăturat companiei în urmă cu jumătate de an si a consolidat deja, cu experienta sa, nivelul serviciilor oferite clientilor. Înainte de a lucra pentru DTZ, Yves a acumulat o experientă vastă în management de proiect si managementul proprietătilor, dob?ndită lucr?nd at?t de partea unui retailer – Carrefour, unde a fost General Services Manager – c?t si de partea unui dezvoltator de retail - EMCT România, unde a fost implicat în dezvoltarea mai multor proiecte Cora si Baumax precum si în dezvoltarea si managementul Sun Plaza Bucuresti. Yves lucrează si locuieste în România de peste 10 ani. El detine un Master în Managementul Companiilor de la Universitatea Clermont-Ferrand, promotia 2000.  

DTZ este acum parte a UGL Services, o divizie a UGL Limited (ASX: UGL).  Afacerile combinate ale celor două entităti constituie una dintre cele mai mari companii de servicii de real estate din lume, furnizând clientilor coproprate/ ocupantilor o ofertă globală, integrată si completă (end-to-end) si cele mai înalte competente pentru investitii, leasing, property si facility management, project management, evaluări, investment si asset management. Organizatia are 27,000 de angajati permanenti si un personal total de 43,000 de membri, incluzând contractorii, si operează în 225 de birouri din 45 de tări.

În noiembrie 2002, după nouă ani de activitate de succes pe piata imobiliară din România, Echinox Consulting a încheiat un acord de parteneriat cu compania multinatională DTZ, una dintre firmele lider pe plan international în domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.