Allianz in 2010: unele dintre cele mai bune rezultate din istoria de 120 de ani a Grupului
Cu un profit net situat la 5,2 miliarde de Euro, respectiv un profit operaţional în creştere cu 17% faţă de anul precedent, până la valoarea de 8,2 miliarde de euro, Allianz a obţinut în anul 2010 unele dintre cele mai bune rezultate din istoria de 120 de ani a Grupului.

În plus, indicatorii de siguranţă financiară înregistrează valori ce demonstrează soliditatea financiară pentru care Grupul Allianz este recunoscut. Rata de solvabilitate de 173% la finalul anului 2010 relevă o capitalizare solidă şi un management conservator al capitalului.

Încrederea clienţilor în capacitatea Grupului Allianz de a oferi produse şi servicii de calitate se face remarcată prin evoluţia pozitivă a primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor generale, care au înregistrat în anul 2010 o creştere de 3,2% faţă de anul precedent, atingând valoarea de 43,9 miliarde de euro.

Aceeaşi tendinţă de creştere se menţine şi pe segmentul asigurărilor de viaţă şi sănătate, unde veniturile din prime au înregistrat un nivel record, atingând valoarea de 57,1 miliarde de euro. Această creştere de 12,5% a fost susţinută de o cerere mare de produse cu componentă investiţională şi de produsele tradiţionale de asigurare de viaţă.

Michael Diekmann, CEO Allianz Group: “Suntem mândri de faptul că am putut ajunge la această creştere substanţială în anul 2010. Veniturile s-au situat la un nivel peste maximul istoric, iar profitul operaţional ne-a depăşit aşteptările. Allianz a gestionat foarte bine riscurile şi a ieşit din perioada de criză 2008-2009 mai puternic financiar şi cu un nivel ridicat al profitabilităţii. Aceasta este de altfel baza pentru flexibilitatea şi stablitatea pe care clienţii, investitorii şi angajaţii noştri le aşteaptă din partea noastră.”

Povestea de succes din anul 2010 a Grupului Allianz a continuat şi pe segmentul administrării activelor, unde valoarea activelor în administrare a înregistrat o creştere de 26,2%, atingând nivelul record de 1 518 miliarde de euro. Fluxurile de numerar nete atrase de la terţi (persoane fizice şi instituţii) au atins un maxim de 113 miliarde de euro în anul 2010.