GaranT de la Generali Asigurari - asigurare de viata unit-linked cu profit garantat
Generali Asigurări lansează GaranT, asigurare de tip unit-linked care oferă garanţii importante clienţilor: pe lângă beneficiul protecţiei, oferit de o asigurare de viaţă, produsul garantează asiguratului, la maturitatea politei, cea mai mare valoare a unei unităţi de fond înregistrată pe toată perioada derulării contractului. Astfel, clienţii sunt protejaţi de posibile variaţii negative ale fondurilor de investiţii, în special în apropierea maturităţii contractelor.

Banii sunt investiţi în plasamente sigure prin cinci fonduri garantate de investiţii, lansate gradual, fiecare cu o durată de cinci ani. Managementul investiţiilor şi maximizarea randamentului sunt asigurate de o reţea de specialişti internaţionali, parte din Grupul Generali.

“Noul produs GaranT este lansat în contextul în care am observat un interes din ce în ce mai ridicat al românilor pentru asigurările investiţionale tip unit-linked, concomitent cu oferirea de garanţii asupra investiţiilor. GaranT este un produs unic pentru ca îmbină flexibilitatea unui produs investiţional cu siguranţa oferită de o asigurare tradiţională şi care, mai mult, garantează la maturitate cea mai mare valoare a unităţii înregistrată la finalul oricărei luni de contract. În plus, spre deosebire de un produs unit-linked obişnuit, la care riscul investiţiei este preluat în totalitate de client, la GaranT protecţia şi randamentul superior sunt oferite de firme specializate în managementul investiţiilor”, a declarat Ovidiu Racoveanu, Director Asigurari de Viaţă Generali Asigurări.

Suplimentar faţă de acoperirile de bază oferite de poliţa de asigurare de viaţă, clientul poate opta şi pentru o serie de alte acoperiri suplimentare, cum ar fi: invaliditate permanentă totală sau parţială din orice cauză sau din accident, spitalizare continuă, intervenţii chirurgicale, imobilizare în aparat ghipsat, fracturi/arsuri, boli grave, cheltuieli medicale, exonerarea de la plata primelor de asigurare în caz de invaliditate permanentă din orice cauză, dublarea sumei asigurate ca urmare a unui de accident sau triplarea în cazul unui accident de circulaţie.

Primele de asigurare pot fi plătite integral sau periodic, respectiv anual, semestrial sau trimestrial. Pentru creşterea capitalului investit şi, implicit, a posibilităţilor de câştig, pe parcursul derulării contractului pot fi efectuate plăţi suplimentare.

GaranT oferă şi posibilitatea efectuării de retrageri parţiale din contul creat de asigurat prin plata de prime suplimentare, garanţia la maturitate menţinându-se chiar şi în acest caz. Indemnizaţia de asigurare poate fi încasată integral sau sub formă de rente.

„Noul produs îi vizează, în primul rand, pe cei interesaţi de o modalitate de investire cu profit garantat, dar şi pe cei care caută o soluţie optimă care să le ofere siguranţa familiei. Vorbim despre persoane care au un nivel de educaţie şi venituri peste medie, işi planifică pas cu pas viitorul, sunt responsabile şi vor să le asigure celor dragi o viaţă mai bună. Pentru toţi aceştia suntem pregătiţi să acordăm consultanţă prin intermediul reţelei noastre de vânzări prezente în întreaga ţară”, explică Ovidiu Racoveanu.