Asigurare suplimentara pentru afectiuni grave, lansata de ING Asigurari de Viata

Noua asigurare suplimentara de la ING ofera protectie financiara pentru 17 afectiuni severe. Unic pe piata romaneasca, persoana asigurata primeste inapoi jumatate din banii platiti in cazul in care nu se imbolnaveste si 50% din indemnizatia de asigurare in avans la interventia chirurgicala.

Pentru fiecare contract incheiat pana la sfarsitul anului, ING Asigurari de Viata doneaza 2 euro catre Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

ING Asigurari de Viata completeaza gama de beneficii oferite clientilor prin lansarea unei asigurari suplimentare pentru afectiuni grave, care ofera protectie financiara in cazul producerii a 14 afectiuni severe (cancer, infarctul miocardic acut,accidentul vascular cerebral major, scleroza multipla, insuficienta renala cronica (stadiul de uremie), encefalita acuta, plegia/ paralizia, tumori intracraniene benigne, boala Alzheimer, boala Parkinson, arsuri grave, traumatism cranian major, pierderea totala a vederii, pierderea unui membru; sunt acoperite stadiile avansate ale afectiunilor) si 3 tipuri de interventii chirurgicale (transplantul de organe majore si maduva osoasa, interventia chirurgicala pentru by-pass coronarian, interventii chirurgicale ale valvelor cardiace). Concret, in situatia diagnosticarii cu o afectiune grava acoperita, ING plateste clientului suma asigurata, fara a impune vreo destinatie pentru utilizarea banilor.

Acestia pot fi folositi pentru sustinerea financiara a tratamentelor, a spitalizarii, a recuperarii sau pentru a compensa impactul financiar pe care il are un astfel de eveniment in viata familiei, acoperind cheltuielile curente.

Odata cu progresele din medicina a crescut si sansa de supravietuire in cazul afectiunilor grave. In situatii de acest fel, existenta unei sume de bani pentru tratament poate insemna o sansa in plus la viata. Spre exemplu, probabilitatea de a supravietui unui cancer la san aflat in stadiu incipient, daca este urmat un tratament, este de 92%. La fel, probabilitatea de a spravietui unui cancer la colon in stadiu avansat este de 85% daca este urmat un tratament (sursa: www.cancermonthly.com).

„Prin toate produsele si demersurile noastre, la ING Asigurari de Viata urmarim sa ne protejam clientii si sa oferim siguranta financiara familiilor lor. Lansarea unei asigurari care sa dea o sansa in plus la viata in cazul aparitiei unei afectiuni grave a venit, in aceste conditii, ca un pas firesc”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata. „In plus, sustinem eforturile organizatiilor care se implica activ in salvarea de vieti si de aceea, intr-un demers unic pe piata romaneasca, am decis sa donam catre Fundatia pentru SMURD, pentru sprijinirea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare in achizitionarea primului avion sanitar, suma de 2 euro pentru fiecare asigurare suplimentara pentru afectiuni grave incheiata la ING pana la finalul anului.”.

Noul produs de la ING Asigurari de Viata aduce o serie de elemente inovatoare pentru piata romaneasca.

Astfel, in cazul interventiilor chirurgicale acoperite, jumatate din indemnizatia de asigurare se plateste beneficiarului in avans, doar pe baza recomandarii de operatie. In aceasta situatie, banii pot fi folositi pentru realizarea respectivei interventii, dar si pentru acoperirea altor nevoi. Restul de 50% se achita dupa realizarea operatiei.

O alta caracteristica oferita in premiera pe piata romaneasca de un produs de acest fel este aceea ca, in situatia in care pana la finalul contractului de asigurare suplimentara nu se produce niciunul dintre evenimentele asigurate, ING ramburseaza clientului jumatate din valoarea primelor platite.

De exemplu, o femeie de 31 de ani care incheie o asigurare de boli grave de la ING pentru o perioada de 15 ani si o suma asigurata de 80.000 de lei va beneficia de acesti bani integral in cazul producerii riscurilor asigurate. Pentru acest beneficiu, va plati 320 de lei in primul an de asigurare (suma platita se modifica anual in functie de varsta persoanei asigurate si de perioada ramasa pana la finalul contractului), adica aproximativ 26 lei pe luna. Daca pana la sfarsitul asigurarii suplimentare nu va suferi de niciuna din afectiunile grave acoperite, va primi inapoi suma de 5.365 de lei, adica jumatate din primele de asigurare platite.

Noua asigurare suplimentara poate fi atasata atat politelor de asigurare de viata de la ING deja existente (la aniversarea contractului), cat si de catre clientii noi, la majoritatea contractelor cu plata esalonata in lei. Inchierea unei asigurari suplimentare de acest fel implica evaluarea starii de sanatate a persoanei asigurate.