Castigatorii programului Voluntar de profesie, editia a IV-a

Saptesprezece ONG-uri se vor bucura, timp de 6 luni, de experienta si dedicatia voluntarilor selectati de catre Fundatia Vodafone Romania, in cadrul programului “Voluntar de profesie”.

Pentru editia a IV-a a programului, care se va desfasura intre octombrie 2013 – aprilie 2014, Fundatia Vodafone a selectat 17 persoane, dintre cei peste 200 de candidati inscrisi. Fundatia Vodafone va asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pentru ca acestia sa se poata dedica in totalitate proiectelor pe care le vor desfasura, la ONG-urile pentru care au optat.

Organizatiile non profit beneficiare sunt Asociatia M.A.M.E., Asociatia Audiosofia, Asociatia Romana impotriva Leucemiei, Asociatia Socola Iasi, Asociatia Centrul de Performanta Before&After School Conil, Asociatia Raza de Soare, Asociatia Catharsis Brasov, Asociatia Habitat for Humanity, Asociatia Diaconia Ajutor International, Asociatia S.M. Speromax Alba, Fundatia Vodafone Romania, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia Terre des Hommes, Fundatia Sfantul Sava de la Buzau, Fundatia de Sprijin Comunitar, Fundatia Hospice Casa Sperantei si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Voluntarii selectati au varste cuprinse 18 si 48 de ani, si sunt de profesie economisti, profesori, pedagog social, agent de vanzari, inginer electronist, pictor, asistenti sociali, studenti.

Cei 17 voluntari vor desfasura in cadrul ONG-urilor programe de sanatate, educatie, prevenirea abandonului scolar, avand ca  beneficiari un numar mare de copii dezavantajati si persoane cu boli incurabile. Lista completa a castigatorilor programului „Voluntar de profesie” este disponibila pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

Castigatorii au fost selectati de un juriu format din membrii Board-ului si din echipa Fundatiei Vodafone Romania.
 
Programul „Voluntar de profesie” se adreseaza persoanelor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit si sa sustina in mod direct o anumita activitate sociala, dar nu au avut timpul sau posibilitatea financiara de a se dedica in totalitate acestei cauze. In acelasi timp, programul vine in sprijinul ONG-urilor care au nevoie de forta de munca specializata, dar care nu pot sustine costurile salariale. Beneficiarii finali sunt persoanele aflate in grija organizatiilor non-profit: copii, batrani, persoane cu probleme de sanatate sau dezavantajate.

„Voluntar de profesie” a fost lansat de Fundatia Vodafone Romania in 2010. In cei trei ani, 48 de voluntari au lucrat pentru organizatii non profit din toata tara, efectuand un numar de 16.000 de ore de voluntariat.

Fundatia Vodafone Group a lansat la nivel mondial programul „Voluntar de profesie” in anul 2002, sub denumirea de „World of Difference”. Pana astazi, peste 2100 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 22 de tari.