4 noi stiluri de amenajare concepute de Hornbach pentru o locuinta moderna - Cool Pastels, Feeling Wood, Loft Living, Summers End

Culorile pastelate, nuanţele tomnatice ale frunzelor, cuprului, alamei şi lemnului, cât şi combinaţiile urbane de culori reci se numără printre principalele tendinţe în design interior din această toamnă, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

Şi în acest sezon, designerii Hornbach au dezvoltat o schemă de culori armonioasă pentru pereţii încăperilor şi fac recomandări în ceea ce priveşte modelul, textura şi nuanţa accesoriilor ce trebuie alese pentru o ambientare în tendinţe.

Pentru trasarea trendurilor toamnei în amenajarea interioară, designerii Hornbach s-au inspirat atât din stilurile urbane, cât şi din natură - lemnul, cupru, alama, contrastele tomnatice puternice şi culorile pastelate nelipsind din paleta de nuanţe recomandate. Aceste culori se regăsesc în cele mai noi modele de tapet sau vopseluri, dar şi în gama de accesorii şi decoraţiuni, potrivit reprezentanţilor Hornbach.

„Accentele în locuinţă sunt puse în această toamnă pe diverse accesorii confecţionate din lemn, blană sau ratan, pe lumânările mari susţinute în suporturi de sticlă sau metal, dar şi pe alte elemente cromatice de stil. Tot în această perioadă se poartă şi culorile vesele, în nuanţe pastelate, indiferent dacă vorbim despre mobilier, accesorii sau despre alte obiecte decorative”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Ţinând cont de toate aceste tendinţe, specialiştii Hornbach recomandă românilor care îşi vor amenaja locuinţa în toamna acestui an, patru stiluri diferite care pot aduce schimbări majore în ambientul casei lor, putând transforma vechea locuinţă într-un spaţiu modern, aerisit şi funcţional.

Stilul Cool Pastels – alungă orice tensiune!

Stilul propus de designerii Hornbach a fost creat special pentru a îndepărta tensiunea provocată de apariţia toamnei. Inspirat din tendinţele ambientale preferate de tineri, Cool Pastels aduce în prim plan nuanţele reci, care au un efect deosebit de calmant şi relaxant.

Rozul, ca şi culoare accentuantă, aduce vioiciune în paleta de culori, împiedicând astfel o răcire excesivă. De asemenea, suprafeţele colorate sunt incluse doar ca obiecte decorative. Tonurile pastelate delicate conferă camerei o atmosferă răcoroasă, transformând până şi încăperile mici într-unele extrem de generoase din punct de vedere al spaţiului.

Fiind un stil destul de aerisit, modelele sunt complet îndepărtate sau se păstrează doar ca elemente de bază, în acest caz punându-se accent pe formele geometrice. Romantic şi modern, stilul Cool Pastels este definit şi de pernele moi, mobilierul simplu şi de alte obiecte decorative în culori gingaşe, care oferă şi mai multă coerenţă ambientului.

Stilul Feeling Wood – nostalgia naturii!

Inspiraţia din natură este esenţială pentru amenajarea locuinţei în acest stil. Culorile şi accesoriile folosite pentru crearea ambientului te duc imediat cu gândul la o cabană modernă, confortabilă şi călduroasă, situată în inima pădurii. Materialele precum lemnul veritabil, laminat sau chiar şi imitaţiile sintetice reprezintă esenţa acestui stil, suprafeţele cu patină sau cu efect rugos reflectând nostalgia după original şi originar.

Tabloul nostalgic al stillui Feeling Woods este completat perfect de diverse accesorii pentru locuinţă confecţionate din lemn, blană sau ratan, de pernele mari în tonuri deschise de alb-gri, de recipientele întinse, ornamentate cu fructe de sezon sau de plantele decorative care imită crengile şi frunzişul tomnatic al pomilor. Toate aceste elemente întregesc armonios imaginea de ansamblu a unui spaţiu confortabil, inspirat din frumuseţea naturală a culorilor.

Stilul Loft Living – urban şi totuşi plin de şarm!

Cel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach aduce locuinţelor un aer funcţional, uşor sobru şi superior, însă nelipsit de şarm. Loft Living convinge prin tonurile de gri, bej, albastru şi negru care conferă locuinţei o atmosferă calmă şi echilibrată. Strălucitorul, combinat cu nuanţele mate şi suprafeţele rugoase ale accesoriilor din sticlă sau metal, crează o serie de contraste puternice care nu pot să nu îţi atragă privirea.

Piesele de rezistenţă ale unui astfel de interior, sunt, fără îndoială, lumânările mari, care împrumută acestui spaţiu, mai degrabă rece, o pată de culoare şi căldură.

Stilul Summers End – nostalgia verii

Ultimul stil propus de Hornbach în această toamnă reprezintă întruchiparea căldurii şi a sentimentului de siguranţă. Ambientul Summers End aduce în locuinţe contrastele puternice ale toamnei care inspiră dragoste, încredere şi tandreţe. Nuanţele predominante de roşu, în contrast cu portocaliul, culoarea prunei şi tonurile de gri, creează o stare de confort psihic, amintind atât de vară, cât şi de toamna aurie şi de perioada liniştită a Crăciunului.

Lămpile supradimensionate, tablourile colorate, obiectele de mobilier cosy şi accesoriile somptuase din metal sau porţelan completează armonios acest ambient călduros. De asemenea, un element cheie al acestui stil este lumina. Camerele trebuie să aibă ferestre largi şi draperii deschise la culoare, pentru a da un aer inedit încăperii.

Cele patru stiluri propuse pentru această toamnă vor fi prezentate şi în cele mai noi prospecte aflate în magazine începând cu 29 august, putând fi puse în aplicare folosind produse din oferta Hornbach.

În acest sens, compania pune la dispoziţia clienţilor, în toate cele cinci magazine, 120.000 de produse, dintre care 60.000 mereu pe raft şi alte 60.000 disponibile la comandă, toate la cele mai mici preţuri.