Piata inchirierilor este invadata de oferte, iar preturile sunt mai mici decat in luna august din 2012

In conditiile in care oferta a crescut pe piata inchirierilor cu peste 10% in ultima luna, proprietarii au fost nevoiti sa reduca chiriile in speranta ca nu vor ramane cu apartamentele goale, reiese din raportul lunar de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro pe baza tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa şi pe internet.

Numarul de oferte

In luna august a acestui an, pe piata inchirierilor s-au inregistrat 2.889 de oferte noi, ceea ce reprezinta o creştere de 10,6% fata de aceeaşi perioada din 2012. Aşadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.219 oferte. Tot in luna august circa 1.043 de bucureşteni şi-au dat spre inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 513. In timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor a fost doar de 114 unitati, potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro.

Evolutia preturilor

In luna august 2013, chiriile medii solicitate de proprietari au fost mai mici decat in luna precedenta pe toate categoriile de apartamente. Cea mai mare reducere din ultima luna, dar şi din ultimul an, a fost aplicata de proprietarii apartamentelor cu 2 camere, care au cerut in luna august 2013 o chirie de 308 euro, cu 4% mai putin decat in iulie 2013 sau august 2012.

Potrivit raportului AnunturiParticulari.ro, in august 2013, chiriaşii puteau plati 222 de euro pentru o garsoniera, ceea ce insemna o ajustare de 1% fata de luna precedenta, şi o reducere de 2% fata de aceeaşi perioada din 2012.

In ceea ce priveşte chiria medie pentru un apartament cu 3 camere, in august 2013 aceasta a scazut cu 1% fata de luna precedenta, şi a crescut cu 1% fata de aceeaşi perioada din 2012.

In ultima luna, proprietarii au solicitat chirii pentru apartamentele cu 4 camere cu 0,15% mai mici decat in iulie 2013, şi mai mari cu 12% fata de luna august 2012.

Evolutie

Toamna acestui an nu va fi una prea profitabila pentru proprietari avand in vedere ca piata este invadata de oferte, iar preturile sunt mai mici decat in luna august din 2012 sau din 2011. Daca in anii anteriori venirea studentilor mai ridica chiriile, in 2013 acest fenomen nu mai influenteaza preturile.

Despre AnunturiParticulari.ro
AnunturiParticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.net şi consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa şi pe internet. Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa şi pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.