LEADERS Education Toamna 2013 - studentii din cele doua universitati vor avea acces la traininguri de leadership si intalniri cu mentori de top

O nouă ediție a LEADERS Education, program complex de dezvoltare în materie de leadership, debutează în această toamnă, oferind studenților de la Medicină Veterinară, Biologie, Biochimie, Chimie, Construcții, Mecanică, Chimie Aplicată și Știința Materialelor acces la traineri de top și mentori care îi pot înspira în a-și urma visul profesional. 

Ca în fiecare an, structura programului organizat de Fundația LEADERS constă în 5 săptămâni de seminarii, câte o o seară în fiecare săptămână. În cadrul seminariilor sunt abordate diferite teme cheie, fiecare venind în completarea celei din urmă. Astfel, temele abordate sunt: bazele leadershipului, valori, comunicarea liderului, echipa şi managementul timpului, toate acestea oferind studenţilor fundamentele teoretice necesare formării unui lider de succes.
Pe lângă informaţiile teoretice, există şi latura practică a seminariilor, unde lideri români de succes le prezintă studenţilor modul în care ei au reuşit să exceleze în domeniul lor de activitate.

În ediţia din acest an, vor fi prezenţi vorbitori care reprezintă un exemplu demn de urmat, ca: Prof. Dr. Irinel Popescu - Director al ”Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Dan Setlacec” – Institutul Clinic Fundeni, Dumitru Murariu - Director Muzeul Antipa, Szobi Cseh - Cascador și Fondator al Asociației Gladiator. De asemenea, vor fi prezenți și practicieni din fiecare domeniu precum: Ing. Constantin Chiurciu - Director General Romvac, Viorel Andronie - Președinte Colegiului Medicilor Veterinari, Nicolae Victor Zamfir - Director General Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei.”

"Faptul că teoria este îmbinată cu practica face ca seminariile să aibă o nouă abordare, interactivă, ceea ce atrage studenţii spre acest model de educaţie “altfel”. Studenții înțeleg faptul că leadership-ul nu reprezintă doar o poziţie în ierarhie și nu depinde de domeniul în care activăm, ci că un bun lider trebuie îşi dovedească capacităţile de a-i inspira pe cei din jur în a-l urma în orice context.” declară Adelina Maria, Secretar General Fundația LEADERS.

Portretul robot al participantului

Profilul studentului român participant la aceste seminarii de leadership este caracterizat prin pasiunea pentru dezvoltarea personală, prin dorinţa de a avea parte de o educaţie care să o completeze pe cea oferită în universităţi, prin implicarea în activităţi extra-şcolare şi prin faptul că înțelege că teoria nu este suficientă pentru a deveni un lider de top, practica reprezentând un punct la fel de important în dezvoltarea sa. Prin acest program de leadership, un student se pregăteşte să devină un model al schimbării şi să gândească într-un mod creativ, reprezentând pe viitor un exemplu de lider pentru cei din jur.

Leadership-ul în Universităţi

Prin accesul fără costuri la aceste seminarii, Fundaţia LEADERS îşi propune să ofere tinerilor doritori să înveţe mai multe despre tot ceea ce înseamnă leadership o experienţă care să îi ajute în parcursul lor profesional. Dezvoltarea capacităţilor de lucru în echipă, de comunicare şi de organizare a timpului sunt câteva dintre punctele atinse în cadrul seminariilor.

Conform studiilor internaţionale, programele de leadership care au loc în cadrul facultăţilor sunt necesare şi reprezintă o resursă valoroasă în educarea, instruirea şi motivarea viitorilor lideri, pentru a genera noi modele de management și antreprenoriat. În plus, leadership-ul relaţional, bazat pe comunicare, reprezintă cea mai bună soluţie cu privire la felul în care liderii de mâine învaţă să acţioneze şi să fie diferiţi în stilul de conducere a unei echipe. Astfel, chiar dacă leadership-ul nu a fost inclus în curricula facultăţilor din Romania, acesta reprezintă un subiect de interes pentru studenţi.
Ediția Toamnă 2013 a LEADERS Education este susținută de sponsorii Romvac și Lafarge și partenerul de training Ascendis.

“Programul Leaders Education este excepţional tocmai datorită faptului că oferă ceea ce este vital pentru tinerii viitori conducători şi nu numai: contactul cu tot ceea ce înseamnă treptele practice spre poziţia de leader, contactul cu strategii şi metode deja aplicate, verificate şi certificate ca fiind o garanţie în acest sens! Totul se realizează dinamic şi inedit, prin experienţa şi diversitatea oratorilor deja consacraţi ca leaderi incontestabili în domeniile lor de activitate.” declară Ing. Constantin Chiurciu,  Director General Romvac.

Ediția LEADERS Education din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară se desfășoară în perioada 23 octombrie – 20 noiembrie, iar cea din cadrul Universității Tehnice de Construcții București în perioada 5-28 noiembrie.