ALD Automotive a redus daunele conducatorilor auto cu 25% prin Programul de condus defensiv organizat in parteneriat cu Titi Aur

În doi ani de când ALD Automotive a lansat Programul de condus defensiv, utilizatorii flotei sale de autovehicule au redus numărul de daune cu 25% ca urmare a participării la cursuri. Programul este organizat în parteneriat cu Titi Aur şi a fost urmat de aproape 750 de conducători ai autovehiculelor ALD Automotive.

În urma evaluării daunelor produse înainte şi după ce conducătorii auto au participat la program, rezultatele au mai arătat că 40% dintre şoferi au redus numărul de accidente, ceea ce indică un progres în stilul lor de condus. Pentru mai multă acurateţe, analiza a luat în considerare daunele declarate ca fiind cauzate din vina şoferilor. Valoarea totală a acestor daune a fost diminuată cu 9% după participarea la cursuri.

“Administrarea unei flote de peste 7000 de autovehicule implică şi o componentă semnificativă de responsabilitate socială faţă de utilizatorii noştri. Siguranţa rutieră este un subiect comun în prezent, atât pentru companii cât şi pentru persoane, avand în vedere riscurile şi victimele pe care le implică zilnic. Credem cu tărie că unul dintre mijloacele necesare pentru creşterea siguranţei rutiere este însuşirea unei mentalităţi unde a conduce în siguranţă înseamnă a conştientiza responsabilitatea pe care o avem faţă de pasagerii din maşină şi ceilalţi participanţi la trafic de fiecare dată când ne aflăm
la volan. Suntem foarte mulţumiţi de obţinerea acestor rezultate după doar doi ani şi încurajăm cu tărie utilizatorii flotei noastre şi şoferii în general să înveţe şi să aplice tehnicile de condus defensiv, care treptat pot contribui la crearea unor drumuri mai sigure pentru noi toţi.” a afirmat Shane Dowling, Director General ALD Automotive.

Pe parcursul programului participanţii sunt învăţaţi, prin utilizarea unor instrumente de pregătire unice, cum să-şi îmbunătăţească abilităţile de condus prin însuşirea de tehnici de condus preventiv şi de control a maşinii în situaţii imprevizibile din trafic, prin testarea unor simulatoare auto speciale.

Prin intermediul parteneriatului semnat cu Titi Aur, ALD Automotive oferă un program de condus defensiv complet şi puternic specializat, care evidenţiază grija companiei faţă de cei 255 de clienţi ai săi.