RTC Proffice Experience: Articolele de protocol si curatenie detroneaza hartia de copiator

RTC Proffice Experience, cel mai mare furnizor de soluţii complete pentru birouri, înregistrează creșteri ale volumelor pe două categorii de produse vedetă: articolele de protocol și curățenie sunt gamele cu cea mai mare dinamică în 2013, reușind să compenseze reducerea consumului de hârtie de copiator.

RTC Proffice Experience anunță rezultatele financiare înregistrate în primele 9 luni ale anului în curs, comunicând o creștere a cifrei de afaceri cu 5 procente față de aceeași perioadă a lui 2012. În condițiile în care hârtia de copiator a scăzut cu 11% față de perioada similară a anului trecut, compania reușește să își crească volumul de afaceri, orientându-și clienții către decizii inteligente de business. Astfel, categoriile cu cea mai mare dinamică în portofoliul companiei sunt produsele de protocol și curățenie, care completează într-un mod convenabil achizițiile firmelor în ce privește  consumul pentru birouri, oferind în egală măsură confort și o experiență completă de cumpărare.

„Am identificat oportunitatea colaborării cu depozite sau hale de producție, oferind acestui tip de clienți produsele de curățenie potrivite, anume detergenți industriali și alte soluții de curățare cu o concentrație foarte mare. Produsele de curăţenie au înregistrat deja anul acesta o creştere de vânzări de 25% comparativ cu anul trecut şi ne aşteptăm ca tendinţa actuală să se menţină și în viitor. Numărul de clienţi pe acest segment este în creştere, ceea ce deja confirmă corectitudinea deciziei de a introduce produsele de curăţenie în număr foarte mare în noua ediție de catalog”, a declarat Gabriel Mureşanu, CEO RTC.
 
Comenzile de produse de curăţenie de la RTC Proffice Experience aduc clienţilor companiei reduceri de cheltuieli de până la 20%, prin controlul costurilor şi eliminarea timpilor pierduţi cu procesul de achiziţie din magazine. În plus, RTC, prin suportul dedicat al partenerilor-furnizori, poate asigura gratuit un serviciu de audit al suprafețelor și tipurilor de murdărie, consiliază profesionist clienții în alegerea celor mai potrivite produse pentru curățenia din spațiile lor de lucru, indiferent că este vorba de birouri, zone de producție, depozite sau hale industriale.

O tendinţă asemănătoare se manifestă şi pe segmentul produselor de protocol (apă îmbuteliată, răcoritoare, cafea etc), unde creşterea în primele 9 luni ale anului este de 30%, comparativ cu perioada similară a lui 2012. Diversificarea categoriei de produse pentru protocol s-a realizat prin dublarea gamei, cele mai importante îmbunătățiri fiind înregistrate la nivelul categoriei de soft drinks, care asigură succesul vânzărilor pe perioada verii, precum și la nivelul categoriei de hot drinks (cafea, ceai), care, odată cu venirea sezonului rece, contribuie semnificativ la creșterea volumelor de vânzare.

„Firmele au început să devină tot mai atente cu costurile, inclusiv cele mai puţin evidente. În loc să trimiţi o persoană de două ori pe săptămână să cumpere detergenți, cafea sau apă, clienţii comandă de la noi, eliminând un cost important, acela al resursei umane irosite. Pe cafea, de exemplu, unde am crescut cel mai mult oferta, cererea s-a dublat în primele nouă luni ale anului”, a precizat Gabriel Mureşanu. „Când vorbim de oportunitatea de business pe aceste două categorii de produse, protocol și produse de curățenie, estimăm că accesăm un potențial de piață de 20 de miloane de euro anual. La această cifră evaluăm că se ridică valoarea consumului companiilor din România, indiferent că acum aleg să cumpere de la marile magazine, de la distribuitori de office suply sau de la firme specializate. Pentru 2014, RTC vizează o cotă de 15% din această valoare”, completează CEO-ul companiei.
 
Odată cu lansarea noului catalog de produse, RTC şi-a extins gama de consumabile office, de la papetărie, la produse ce pot acoperi toate activităţile de suport ale unei activităţi de tip office şi aici includem: curăţenia birourilor (produse şi echipamente de curăţenie şi igienă), confortul angajaţilor şi protocol (cafea, apă, sucuri, electrocasnice de birou),  protecţia muncii (echipamente de protecţia muncii), articole promoţionale şi multe altele.
Cu o echipă puternică, un portofoliu de produse mărit şi evidenţiat în noul catalog recent lansat, RTC Proffice Experience revine în atenţia mediului de afaceri cu un suflu nou şi o ofertă foarte atractivă.