Grupul Garanti Romania a inregistrat 26,3 milioane de euro profit net in primele 3 trimestre din 2013

Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice și inovatoare grupuri financiare pe piața locală, a înregistrat un profit net consolidat de 26,3 milioane de euro în primele nouă luni din 2013, mai mult decât dublu față de perioada similară a anului trecut. Totodată, veniturile nete consolidate ale Grupului au urcat la 91,4 milioane de euro. La finele lunii septembrie 2013, totalul activelor se ridică la 1,843 miliarde de euro.

Grupul și-a menținut trendul ascendent, astfel încât toate cele patru companii din cadrul Garanti au înregistrat profit. GarantiBank a avut un profit net de 21,5 milioane de euro în primele nouă luni din 2013, de trei ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, Garanti Credite de Consum – 1,7 milioane de euro, Garanti Leasing – 2,3 milioane de euro și Garanti Credite Ipotecare – 0,8 milioane de euro profit net.

Rezultatele pozitive s-au datorat eforturilor întregului Grup de a oferi produse și servicii competitive, de a le diversifica astfel încât să fie utile pentru toate segmentele din piață și de a le personaliza, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor reale ale clienților.

“Anul 2013 a fost deosebit de important pentru noi, întrucât Grupul Garanti România sărbătorește 15 ani de existență pe piața românească. Cu toții suntem mândri că am crescut de la an la an pe toate planurile, dovedind astfel că avem o companie sustenabilă și putem să susținem o dezvoltare sănătoasă și durabilă. Am adus pe piața din România produse și servicii prin care ne dorim să îmbunătățim experiența clienților noștri cu domeniul bancar: dobânzi mai bune pentru credite și depozite, precum și canale alternative de distribuție rapide și eficiente. Dintre acestea, putem enumera multi-premiatul serviciu de internet banking – Garanti Online și SEQR, cea mai rapidă, sigură și simplă soluție de plată cu telefonul mobil de pe piață. Noi continuăm cu aceeași strategie și aceleași obiective de creștere, astfel încât Grupul Garanti își va menține trendul ascendent”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.

“Performanțele Grupului în 2013 au reprezentat, până acum, o creștere susținută și ne menținem obiectivele de profitabilitate pentru următoarea perioadă, cu rezultate pozitive pe toate segmentele de business – retail, IMM și corporate. Strategia GarantiBank de a oferi finanțare, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung pentru segmentele retail, IMM și corporate demonstrează implicarea băncii în susținerea dezvoltării sustenabile a economiei, precum și dorința de a aduce un plus de valoare tuturor părților interesate. Prioritatea noastră rămâne clientul, cu care ne dorim relații bune și de durată, de aceea încercăm să ne adaptăm în funcție de nevoile lui specifice”, a adăugat Ufuk Tandogan.

În acest moment, GarantiBank este prezentă la nivel național prin 78 de agenții și prin intemediul canalelor alternative de distribuție. Numărul bancomatelor BancoSmart a urcat la 262, fiind cea mai extinsă rețea națională de ATM-uri inteligente. Numărul de POS-uri este de 7.866, iar cel de carduri de 230.000.