Jones Lang LaSalle a atins o cota de piata de 34% din totalul tranzactiilor intermediate pe piata spatiilor de birouri in T3 din 2013

In ultimul trimestru, Jones Lang LaSalle a intermediat inchirieri de spatii de birouri in suprafata totala de 25.800 mp, ceea ce reprezinta o cota de piata de 34% din totalul tranzactiilor in care au fost implicate companii de consultanta imobiliara, excluzand tranzactiile directe. Din aceasta suprafata, 20.794 mp reprezinta tranzactii de reprezentare exclusiva a chiriasilor.

Printre cele mai importante contracte semnate prin intermediul Jones Lang LaSalle  in trimestrul al treilea al anului in curs mentionam Honeywell (11.125 mp in UpGround), Deutsche Bank (7.250 mp in UpGround), Halcrow (1.240 mp in Carol Davila), Vodafone (reprezentarea proprietarului in inchirierea a 3.780 mp in Avrig 3-5 Office Building).

Marius Scuta, directorul departamentului de birouri al Jones Lang LaSalle declara: “Piata de birouri a cunoscut o crestere de cca 25% fata de trimestrul precedent, ceea ce continua trendul ascendent al pietei de birouri remarcat in primele 2 trimestre ale anului current. Cele mai active companii provin din domeniul financiar, al tehnologiei informatiei si al productiei, cu o cota cumulate de 60% din totalul spatiilor ocupate in acest trimestru, companii care au beneficiat de conditiile financiare favorabile pentru a-si optimiza costurile de ocupare a spatiilor de birouri. Suntem in continuare in discutii avansate cu alte cateva companii importante care fie isi consolideaza spatiile existente de bioruri, fie au decis deja sa-si reloce anumite departamente din vestul Europei in Romania, tara noastra ramanand un punct de atractie pentru companiile IT si BPO”.

“Pentru a veni in intampinarea cresterii numarului de clienti care solicita serviciile companiei noastre, JLL este in proces de a-si consolida echipa de birouri prin angajarea unor noi membri in urmatoarele luni” precizeaza Marius Scuta.