Castigatorii concursurilor profesionale Continental Hotels 2013

Continental Hotels a organizat şi anul acesta pentru a XII-a oară consecutiv cele două concursuri profesionale în care au concurat bucătari, barmani şi ospătari din lanţul hotelier Continental pentru titlurile de ”Cel mai bun bucătar”, “Cel mai bun ospatar” şi respectiv “Cel mai bun barman”.

Tema ambelor concursuri pe care s-au bazat probele de anul acesta a fost “Reinvent your event” prin care concurenţii au fost promotorii unui eveniment cu tematică. Denumirea temelor pentru probele de concurs este de inspiraţie cinematografică sau literară, permiţând astfel concurenţilor multă creativitate şi originalitate, dacă ne gândim la titlurile: “Pretty woman” (eveniment Ziua Femeii), “Love story” (eveniment Valentine’s Day),  “Scent of a woman” (eveniment  Serată dansantă), ”Invitaţie la vals” (eveniment Bal vienez)”, “Titanic”( eveniment Gala Dinner), “Amintiri din viitor” (eveniment Nunta de argint), “Ani de liceu” (eveniment Balul sfârşitului de liceu), “Hansel & Gretel”(eveniment Ziua copilului)...

Pe rând, în cele doua zile de concurs, am creat o atmosferă de spectacol, am pregătit concursuri surpriză şi momente artistice care au insoţit competiţia antrenantă, gândită pentru a stimula dorinţa continuă de perfecţionare.

Primul concurs a desemnat “Cel mai bun bucătar” şi “ Cel mai bun ospătar” şi a fost găzduit de hotelul Continental din Turnu Severin, in data de 7 noiembrie 2013, unde au participat bucătari şi barmani din hotelurile Grand Hotel Continental, Continental din Arad, Sibiu, Oradea, Turnu Severin, Târgu Mureş, Hello Hotels şi Ibis Gara de Nord.

Concurenţii au fost provocaţi atât la probe teoretice cat şi practice, în care au fost testate atât abilităţile de servire ale ospătarilor cât şi cele de preparare a delicateselor culinare conform tematicii alse.

Juriul a fost format din: Dl Radu Enache- Preşedinte- Director General la Continental Hotels; D-na Cornelia Toma- Expert bar şi restaurant, sommelier şi formator în tehnica servirii; Gabriela Berechet – Expert/trainer culinar; doctor în ştiinţele inginereşti şi auditor de calitate HACCP; expert consultant Gastrotehnica; manager al echipei naţionale de bucătari a României; Nicolae Pupăză- Preşedinte Asociaţia Naţionala Maitre d’Hotel; Valentin Tigău – Jurnalist de radio cu o mare pasiune: gastronomia, care s-a materializat în câteva mii de articole publicate – cu pseudonimul Tudor Cireş. Sub numele de  Max Gourmet,  a semnat cronici de  restaurant în  Jurnalul de Bucătărie şi pe blogul personal.

Caştigătorii sunt:


La concursul  bucătarilor:
Locul I şi titlul de “Cel mai bun bucătar”-  IULIAN CHIVU  (Grand Hotel Continental)
Locul II – CALIN BUNA  (Forum Arad);
Locul III- SANDA CRISTINA BAN (Forum Oradea)


La concursul ospătarilor:
Locul I şi titlul de “Cel mai bun ospătar”- DENIS MOCANU (Grand Hotel Continental);
Locul II – IONUŢ PAPUC (Continental Suceava);
Locul III – TEODORA SIM (Forum Oradea)


Cel de-al doilea concurs “Cel mai bun barman”, a fost organizat la hotelul  Continental din Târgu Mureş în data de 14 noimebrie 2013.

Bucătari din hotelurile Continental din Oradea, Arad, Sibiu, Târgu Mureş, Turnu Severin, Suceava, Grand Hotel Continental şi Hello Hotels, Ibis Gara de Nord si Ibis Constanta s-au întrecut în realizarea unor preparate in cadrul probelor practice: Glitter start, Finest cup si
Final touch.

La concursul “Cel mai bun barman” din comisie pe langa Radu Enache şi Cornelia Toma, prezentaţi mai sus, fac parte: Silvia Constantin- de profesie psiholog este si Coordonator Naţional al SCAE ROMANIA, trainer Autorizat SCAE, proprietarul brandului –Coffee Break şi manager al agenţiei de evenimente Kiruna Publicis. A organizat primul campionat profesional de barista în 2006, cu ocazia relansării SCAE ROMANIA.

Bogdan Nicolae– Preşedintele Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România, acumulând o experienţa de peste 10 ani în domeniul bartendingului atât în ţară cât şi în străinătate.

Peste 1000 de barmani au fost iniţiaţi în tainele bartendingului de Bogdan în cele peste 150 de traininguri susţinute. Recent, realizarea cea mai de preţ a fost obţinerea autorizaţiei pentru susţinerea de cursuri de formare profesională în cadrul centrului de pregătire Barmania.

Şi nu în ultimul rând, pentru al treilea an consecutiv, doi actori de actualitate s-au “mutat” la Continental Hotels, respectiv Gabi Fatu si Andreas Petrescu prezentand cu mult haz si talent actorices.


Catigatorii sunt:


La concursul barmanilor:
Locul I şi titlul de “Cel mai bun barman”- ANDREI UŢA COLIŢĂ (Grand Hotel Continental)
Locul II- CRISTINA MOCANU (Hello Hotels);
Locul III- ALEXANDRU ŞTEFĂNESCU (Ibis Constanţa)


Toţi concurenţii au primit diplome, iar câştigătorii de pe podium au fost răsplătiţi cu premii în bani, ustensile profesionale şi cărţi de specialitate.