Cele mai mari greseli la interviul de angajare - top realizat de BestJobs.ro

BestJobs.ro a realizat recent un top al celor mai mari greseli realizate de catre candidati in timpul interviului de angajare in urma caruia s-au identificat principalele motive pentru care un candidat poate sa nu fie ales pentru a ocupa locul de munca dorit, acestea fiind nesiguranta, nervozitatea si lipsa interesului pentru job.

Experienta profesionala si compatibilitatea cu jobul pentru care a aplicat nu sunt singurele criterii care ii pot garanta unui candidat un loc de munca. Important pentru angajator este si dialogul din timpul interviului care poate da chiar mai multe informatii despre candidat decat CV-ul. Pentru a afla ce fel de comportamente atrag dupa sine un raspuns negativ in urma interviului, BestJobs a chestionat cativa specialisti in resurse umane.

„Candidatul recunoaste ca a aplicat si a venit la jobul respectiv mai degraba pentru ca nu are alte optiuni in piata decat ca ar fi potrivit sau si-ar dori. De asemenea, atitudinea care denota dezinteres, demotivare si non-implicare: candidatii deseori intarzie la interviu, candidatii de pe pozitiile de entry level de multe ori nu stiu pentru ce post au venit sau au tinuta necorespunzatoare si neglijenta.”, identifica Simona Nicolaescu, Human Resources Manager, Studio Moderna, ca fiind cele mai mari greseli ale candidatilor la interviul de angajare.

La randul lor, si specialistii Carestream sustin ca acei candidati care nu se documenteaza catusi de putin despre companie si jobul la care au aplicat primesc feedback negativ.

„Apatia, interesul redus fata de jobul la care a aplicat sau fata de companie, dar si neconcordantele majore intre CV si ceea ce prezinta candidatul in timpul interviului”, sunt printre cele mai mari greseli conform specialistilor in recrutare ai companiei Carestream.

Pe langa acestea, candidatii trebuie sa fie atenti si la limbajul nonverbal. Ei mai pot pierde "puncte" si daca „butoneaza telefonul mobil in timp ce recruiter-ul ii explica cerintele testului de specialitate, au o atitudine de superioritate sau nu ii intereseaza nici continutul postului, pentru ca stiu ei deja totul”, explica Nicoleta Mihaita, Staffing Manager, The Rompetrol Group.