DTZ Echinox aduce un nou chirias in West Gate: DMS Energie

DTZ Echinox a asistat recent DMS Energie, companie germana de prelucrare a datelor din domeniul energetic, in inchirierea unui spatiu de birouri de 500 mp la etajul 1 al cladirii H5 din cadrul parcului de birouri West Gate. 

DMS Energie este o companie nou intrata pe piata din Romania care activeaza in domeniul managementului datelor si administrarea proceselor, oferind si servicii de relatii cu clientii celor mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Germania:  E-ON, RWE, Vattenfall, Eprimo, Soluvia, RheinEnergie, REWAG, edialog, LEW. In Germania DMS Energie are cinci sucursale in Berlin, Bochum, Frankfurt, Gera si München, biroul din West Gate fiind primul pe care compania il deschide in tara noastra. Din grupul DMS face parte si PMD Experten, firma care completeaza expertiza profesionala a grupului in managementul de proiect, IT si consultanta in domeniul energiei.

 „Parcul de birouri West Gate ofera chiriasilor sai un cumul de facilitati care il pozitioneaza ca o alternativa excelenta la cladirile de birouri din Nordul capitalei. Accesul facil la mijloacele de transport in comun, competitivitatea chiriei, modul eficient de livrare a spatiului si per ansamblu, raportul excelent calitate-pret, au fost factorii determinanti care au dus la incheierea tranzactiei cu DMS Energie” a declarat Monica Vasile, Senior Consultant DTZ Echinox, brokerul care a intermediat tranzactia.

West Gate este unul dintre cele mai reprezentative parcuri de birouri din Bucuresti. Situat in vestul capitalei, pe B-dul. Iuliu Maniu, la intrarea pe austrostada A1 catre Pitesti, proiectul are o suprafata totala inchiriabila de 30,500 mp, impartita in cinci cladiri cu 5 etaje si gazduieste chiriasi de prestigiu precum: Siemens, Dacia Renault, Ericsson, WNS, PPD Romania, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Société Générale si Carestream Health. In prezent, gradul de ocupare al West Gate este de 93%.

Conform celor mai recente studii ale DTZ Echinox, trimestrul 3 din 2013 a reprezentat cea mai activa perioada a anului in ceea ce priveste cererea de spatii de birouri, volumul net al inchirierilor (incluzand tranzactii noi, preinchirieri si extinderi) fiind de aproximativ 45,000 mp, in crestere de la 39,000 mp in T2, respectiv 40,000 mp in T1.

Rata de neocupare a spatiilor de birouri din Bucuresti a ajuns la 15,5% la sfarsitul trimestrului 3, in scadere de la 16,4% in T2, respectiv 16,6% de la finele trimestrului 1. Aceasta scadere s-a produs pe fondul unui nivel redus al livrarilor trimestriale inregistrat in T2 si T3 (7,600 mp, respectiv 1,800 mp) coroborat cu o usoara crestere a suprafetei tranzactionate de la un trimestru la altul.