Banca Transilvania ofera un credit de 22 de milioane de euro companiei Scandia Food

Banca Transilvania acordă un credit de 22 de milioane de euro companiei Scandia Food, liderul pe piața conservelor pe bază de carne din România. Având în vedere valoarea acestui împrumut, BT devine principalul partener financiar al companiei Scandia Food.

Scandia a apelat la această soluție pentru a achita creditele existente și pentru a putea folosi noile oportunități de pe piața conservelor pe bază de carne. Împrumutul, din care 60% este contractat în lei, va fi folosit atât pentru optimizarea capacităților tehnologice, cât şi pentru asigurarea capitalului  pentru noi oportunități de investiție în 2014.

Andrei Ursulescu, Director General Scandia Food, declară în legătură cu alegerea făcută de companie pentru această refinanțare: „Intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a Scandia Food și ne bucurăm că Banca Transilvania este alături de noi, o companie românească puternică, la fel cum este și Scandia. Sunt sigur că vom reuşi să îndeplinim împreună obiectivele stabilite”.

Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania, afirmă: “Suntem onoraţi să avem printre clienţii nostri lideri de piaţă şi branduri româneşti, aşa cum este Scandia Food. Rapiditatea a fost unul dintre elementele care au dus la succesul acestui parteneriat. Acesta este unul dintre avantajele companiilor româneşti, în care decizia se ia repede, centralizat acasă”. 

Cele două companii au ajuns la un acord în privința creditului de refinanțare în doar 45 de zile de la începutul demersului Scandia Food.