GarantiBank refinanteaza Tinmarde cu 10 mil. euro pentru o centrala fotovoltaica de 10 MW putere

GarantiBank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală și deținută de Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB) – în topul celor mai solide 20 de bănci din lume potrivit Bloomberg, a acordat o refinanțare în valoare de 10 milioane euro companiei Tinmar, unul din cei mai mari comercianți privați de electricitate din România. Refinanțarea a fost acordată pentru o centrală fotovoltaică de 10 MW putere instalată în Bucșani, Giurgiu. Acest proiect face parte dintr-un parc solar de 18,5 MW - unul dintre cele mai mari din România, inaugurat în iunie 2013.

Creditul refinanțează 70% din investiția totală de 15 milioane euro și a fost acordat pe o perioadă de aproape 10 ani.

“În primele trei trimestre din 2013 am observat că cererea de credite din partea companiilor a înregistrat o evoluţie pozitivă. GarantiBank este foarte activă pe acest segment, atât în ceea ce privește împrumuturile pe termen scurt, cât și pe termen lung. Prin urmare, am avut rezultate foarte bune din colaborarea cu clienții corporate. În ceea ce privește sectorul energiei regenerabile, strategia noastră este să stabilim parteneriate pe termen lung cu clienții, oferindu-ne sprijinul în astfel de proiecte. În primele nouă luni din 2013, am oferit credite în valoare de 50 milioane euro pentru proiecte de energie verde”, a declarat Cagri Memisoglu, Director General Adjunct GarantiBank.

Proiectul a fost dezvoltat în comuna Bucşani din judeţul Giurgiu, pe o suprafață de 24 hectare. Capacitatea instalată a centralei este de 10 MWp și constă în 41.624 panouri fotovoltaice, fiind unul din cele mai mari parcuri solare funcționale din România.

“Când România a semnat protocolul European pentru 2020, Tinmar Ind, fiind unul dintre cei mai mari furnizori din România, s-a confruntat cu o incertitudine în ceea ce privește stabilizarea prețurilor și prognozelor în activitatea sa de furnizare. Am analizat și am văzut aceste schimbări ca o oportunitate pentru abordarea unei strategii de integrare verticală. Mediul de afaceri propice creat în segmentul de energie solară, prognozele de producție precise și condițiile optime de iradiaţie din România au făcut ca acest sector să devină unul dintre cele mai importante obiective de investiții pentru noi. În acest moment avem în portofolio mai multe parcuri fotovoltaice cu o putere instalată de 50MWp, şi urmărim în continuare noi achiziţii”, a declarat Adrian Pavelescu, Director Departament de Energie Regenerabilă, Tinmar Group.