PROFI Ice Store - primul magazin din lume construit din gheata a fost deschis la Bucuresti

PROFI Ice Store a fost inaugurat la Bucuresti, fiind cel de-al 200-lea din retea. PROFI Ice Store este prima unitate de retail modern din lume construita din gheata. Totodata, este unul dintre cele patru magazine PROFI inaugurate in Romania in aceasta saptamana.

“A venit vremea sarbatorilor si a cadourilor”, a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI. ”Ne-am gandit sa oferim un cadou special de sarbatori, pe care lumea sa-l vada si de care  sa se bucure cu usurinta,” a mai adaugat el, zambind. “Totodata, am vrut sa dovedim inca o data ca PROFI vine mereu cu inovatii in avantajul clientilor sai”.

Aproximativ 80 de tone de gheata transparenta au fost prelucrate cu maiestrie pentru a deveni peretii si rafturile unui magazin de 150 m.p. care functioneaza  in inima acestei capitale est europene in perioada dintre Sf.Nicolae si Craciun. Resursele locale de gheata cu transparenta de cristal sunt insuficiente si desi productia pentru acest proiect a demarat inca de la inceputul lui iulie, o cantitate considerabila de material a trebuit importata si din Polonia pentru ca lucrarea sa poata fi definitivata.

Proiectul s-a bucurat de sprijinul ambasadei Poloniei si de cel al Primariei Municipiului Bucuresti.

“Suntem bucurosi sa sustinem idei indraznete, iar PROFI Ice Store este cu siguranta chiar asa ceva!”, a declarat Excelenta Sa Marek Szczygieł, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Poloniei in Romania.

Pentru ca magazinul sa se mentina in perfecta stare pe toata perioada proiectului, temperatura ambientala este mentinuta la maximum -5C˚, iar cele peste 500 de produse puse spre vanzare aici au fost selectate cu atentie si vor fi plasate prin rotatie astfel in cat sa se mentina perfect la aceste temperaturi scazute.

Structura de gheata a fost construita de Ice Events, compania din Cluj care a furnizat si mobilierul hotelului de gheata de la Balea lac.

PROFI Ice Store este amplasat in piata George Enescu, in vecinatatea Ateneului Roman, a Hotelului Hilton si a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti.