Fostul hipermarket PIC din Oradea va deveni parc logistic

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul Pic S.A., a finalizat vânzarea Hipermaketului PIC Oradea către Western Logistics SRL, firmă afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd, unul dintre cele mai prestigioase din Malta, ce acoperă o gamă largă de segmente de afaceri, incluzând dezvoltări imobiliare, distributie, retail, publicitate, turism, productie si mass media.

„Tranzactia s-a realizat in contextul unei piete imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeosebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro. Cumpărătorul a fost găsit prin intermediul retelei globale a PwC”, a declarat Cristian Răvăsilă, Senior Manager, Liderul Echipei de Servicii de Restructurare a Afacerii, PwC România.

În scurt timp, Hipermarketul Oradea va fi reconvertit intr-un spatiu logistic.  În acest sens noul proprietar a început deja demersurile de compartimentare si închiriere, în întregime sau partial, pentru companii interesate de productie industrială, stocare si distributie, logistică, dar si pentru spatii de birouri.

„Suntem încântati de realizarea acestei tranzactii. Considerăm că piata din România oferă perspective atrăgătoare de dezvoltare pentru parcurile industriale, îndeosebi pentru parcurile logistice din vestul tării care au acces rapid la piata Europei Centrale” a declarat Jonathan Diamantino, Managing Director al Western Logistics SRL.

Pic SA a intrat în procedura de faliment în anul 2012 si mai detine încă patru hipermarketuri, la Pitesti, Brăila, Călărasi si Craiova, aflate în diverse stadii procedurale de valorificare.