Magazinele dezvoltate pe platforma Magento pot implementa gratuit plata online cu cardul, folosind extensia oficiala PayU, dezvoltata de Innobyte

PayU lanseaza pe 16 ianuarie 2014 extensia oficiala PayU pentru plata online pe magazinele Magento. Astfel, magazinele dezvoltate pe platforma de e-commerce detinuta de eBay, Inc. pot implementa gratuit plata online cu cardul. Innobyte, Magento Silver Solution Partner, a fost partenerul ales pentru dezvoltarea acestei extensii.

Magento este cea mai populara platforma de e-commerce la nivel mondial, cu peste 5 milioane de descarcari. Anual, aceste magazine au incasari totale de peste 25 de miliarde de dolari. In ceea ce priveste Europa de Est, reprezentantii Magento vad un potential foarte mare de crestere  al pietei de comert electronic:

"Vedem Europa de Est ca o piata emergenta cu potential mare. Avem o comunitate puternica, in dezvoltare, in aceasta regiune, cu multi vanzatori ce folosesc Magento Community si un numar in crestere de clienti ce folosesc strategic robusta noastra platforma Enterprise.” - Stefan Maiwald, Channel Development Manager, Europa Centrala si de Est, Magento.

„Plata online reprezinta un aspect important pentru fiecare dintre aceste magazine. Impreuna cu Innobyte am dezvoltat o solutie viabila, ce permite plata online securizata si imbunatateste fluxurile de plata. Extensia este foarte usor de instalat si de utilizat, indiferent de cunostintele de programare ale utilizatorilor, aceasta fiind o cerinta esentiala a proiectului. Pentru a fi in pas cu tendintele tehnologice, aceasta poate fi actualizata gratuit, timp de un an de la achizitia acesteia.” declara Cornel Baloleanu, Product & Implementation Manager PayU Romania.

Astfel, proprietarii de magazine dezvoltate pe platforma Magento pot opta pentru una dintre cele doua extensii disponibile: PayU Lite si PayU Pro. Atat PayU Lite, cat si PayU Pro pot fi instalate pe Magento Community si Magento Enterprise.

PayU Lite este o extensie gratuita pentru Magento Community si faciliteaza plata prin cardurile Visa si MasterCard. PayU Pro permite efectuarea unei game extinse de plati securizate: prin card de debit si credit, dar si prin ZebraPay (colectare de numarar), rate online (BRDFinance, StarBT, CardAvantaj) si transfer online de bani cu confirmare de plata instant (BCR Click24, BT24, ING Home Bank).

Conform informatiilor din sistemul PayU, din ce in ce mai multi romani aleg sa isi efectueze cumparaturile online, numarul platitorilor crescand in medie cu 35.000 de utilizatori unici in fiecare luna.

„Lansarea extensiei oficiale de folosire a serviciilor PayU pe platforma de e-commerce Magento (atat varianta Community, cat si varianta Enterprise) reprezinta increderea pe care PayU o are in Innobyte si in developerii nostri certificati Magento".

Vreau sa multumesc echipei din cadrul Innobyte care a dezvoltat aceasta extensie si, in acelasi timp, sa ii asigur pe partenerii nostri ca vom continua sa oferim aceleasi servicii de calitate, incercand tot timpul sa venim cu ceva nou, competitiv si de un real folos si ajutor in piata de e-commerce.” a declarat Catalin Somfalean, CEO Innobyte.