Endava Romania inchiriaza 5.000 mp in AFI Park 3

AFI Europe România a semnat primul contract de închiriere din acest an, pentru 40% din suprafata închiriabilă totală din clădirea de birouri AFI Park 3, cu compania britanică de IT Endava România. Contractul include închirierea a patru etaje din cea de-a treia clădire din cadrul proiectului de birouri AFI Park, cu posibilitatea de extindere către alte spatii, potrivit planurilor de dezvoltare ale Endava. Compania ocupă deja două etaje în AFI Park 1, care vor fi relocate în cea de-a treia clădire în Decembrie 2014, în timp ce îsi va extinde activitatea pe două etaje aditionale.

“Endava este unul dintre principalii nostri parteneri strategici pe termen lung si suntem încântati că AFI Park reuseste să răspundă cerintelor planurilor de afaceri ale companiei, oferind spatiul potrivit din punct de vedere al specificatilor tehnice si al nevoilor de dezvoltare, precum si la termenele de livrare solicitate. Rezultatele pe care le avem în ceea ce priveste închirierile, respectiv AFI Park 1, închiriat în proportie de 100%, AFI Park 2, cu 96% din spatii închiriate si recentul contract de pre-închiriere pentru AFI Park 3 semnat cu Endava ne motivează să demarăm în primul trimestru al acestui an constructia a 27.000 de metri pătrati aditionali de suprafată închiriabilă în AFI Park 4 si AFI Park 5”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

“Compania noastră este într-o continuă extindere si ne bucurăm că am găsit în AFI Park un proiect de spatii de birouri care să corespundă cerintelor noastre si planurilor de crestere a echipei din Bucuresti până la 400 de persoane până la sfârsitul anului 2014. AFI Park are o serie de avantaje pentru noi din punctul de vedere al locatiei si al accesului cu mijloace de transport în comun, a serviciilor disponibile în cadrul AFI Palace Cotroceni, a locurilor de parcare, dar si din perspectiva faptului că suntem aproape de universităti si există posibilităti de extindere în cadrul aceluiasi complex de birouri –  astfel încât toate acestea au condus la decizia că AFI Park este alegerea bună pentru noi”, a declarat Radu Grosu, Delivery Director pentru centrul de dezvoltare al Endava din Bucuresti.

Endava este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT, având mai mult de 1.000 de angajati în sediile din Bucuresti, Cluj si Iasi. Endava ocupă primul loc într-un top 20 firme de IT din România pentru care să lucrezi, publicat recent de o revista de afaceri consacrată, si compania a anuntat că planifică o crestere de 25% pe an a personalului din România în următorii doi ani. În acest moment, Endava are aproape 300 de angajati la Bucuresti, implicati în proiecte de dezvoltare software în principal pentru clienti din Marea Britanie si SUA din domenii cum ar fi cel bancar, plăti electronice, media si publishing.

AFI Park beneficiază de o cerere exceptională pentru proiect, în special din partea companiilor din industria IT&C, întrucât cele două etaje pe care Endava le va elibera în prima clădire ca urmare a relocării au fost deja închiriate către companii din acest domeniu, ceea ce întăreste pozitia complexului de hub IT&C. Una dintre aceste companii a închiriat integral, de asemenea, si tot spatiul neocupat de la parterul clădirii AFI Park 1, însumând o suprafată totală de 3.000 de metri pătrati.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat si gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si de succes mall din România si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală si de Est. Proiectul se întinde pe o suprafată închiriabilă de peste 80.000 mp si oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple optiuni pentru petrecerea timpului liber si o varietate de peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate de 52.000 de clienti pe zi.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România dezvoltă în prezent AFI Park, cel mai nou si avansat parc de birouri de clasa A din Bucuresti. Parcul oferă spre închiriere peste 60.000 mp de spatii de birouri (GLA), vizate în prezent de companii multinationale de IT&C. Prima clădire, AFI Park 1, cu o suprafată închiriabilă (GLA) de 12.200 mp, a fost finalizată pe 1 septembrie 2012 si este ocupată în proportie de 100%. În cea de-a doua clădire, AFI Park 2, spatiile pentru birouri au fost închiriate în proportie de 100% către Electronic Arts (dezvoltatorul jocurilor FIFA), iar în AFI Park 3, 40% din spatii sunt închiriate de Endava. Clădirile vor fi livrate în aprilie si decembrie 2014. Fiecare clădire oferă 12.150 mp GLA. Constructia ultimelor două clădiri ale complexului, AFI Park 4 si AFI Park 5, cu o suprafată totală închiriabilă de 27.000 mp, va începe în primul trimestru al acestui an.

Pe 3 octombrie 2013, AFI Europe România a inaugurat AFI Palace Ploiesti, primul si singurul mall modern dezvoltat în centrul orasului Ploiesti, în urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafată închirabilă de 33.000 de metri pătrati, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri nationale si internationale, alături de peste 7.000 de metri pătrati de divertisment.

Mai mult, AFI Europe va dezvolta în viitorul apropiat două noi proiecte de retail: AFI Palace Arad, un parc de retail de 30.000 mp GLA, ce va fi construit în centrul orasului Arad pe un teren cu suprafată de 80.000 mp si AFI Palace B.Noi, un centru comercial de 36.000 mp GLA ce va fi construit în Bucurestii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe va dezvolta AFI Business Park, un parc de birouri clasa A cuprinzând o suprafată de 50.000 mp GLA, ce va fi amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Palatului Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Proiectul de birouri va cuprinde spatii moderne, amplasate în 4 clădiri cu un regim de înăltime redus si o clădire turn de birouri, concentrate în jurul unei grădini interioare cu spatii verzi generoase.

Endava este o companie privată de servicii IT, înfiintată în anul 2000. Endava are peste 1.400 de angajati în 8 sedii, în Marea Britanie, Statele Unite, România si Republica Moldova, si o cifră anuală de afaceri de peste 40 de milioane de lire sterline/ 50 de milioane de euro.

Endava livrează solutii de business si servicii informatice, în special pentru organizatii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăti electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Servicii Cloud.