Aperol - partenerul global pe segmentul de bauturi alcoolice al Manchester United

Aperol, brandul aperitiv din portofoliul Gruppo Campari, distribuit la nivel local de PPD România, a devenit partener oficial al Manchester United începând cu 1 ianuarie 2014 până la finalul sezonului 2016 -2017.

Parteneriatul cu renumita echipă de fotbal reprezintă o etapă importantă în expansiunea internatională a brandului Aperol, prin băutura de referintă, Aperol Spritz, care oferă suporterilor din întreaga lume o nouă ocazie de a sărbători reusitele echipei Manchester United.

Parte a parteneriatului încheiat, reclamele si sigla Aperol vor rula pe panourile digitale de pe stadionul Old Trafford în timpul meciurilor locale din Premier League, FA Cup si Capital One Cup. Colaborarea cu Aperol va fi promovată prin intermediul unui program de activări de ATL, BTL, on trade, digital si PR, desfăsurate în pietele cheie. Activări de comunicare se vor desfăsura în zilele în care sunt programate meciuri de fotbal în cele trei competitii, prin intermediul revistei lunare “Inside United” a clubului, pe canalul TV al Manchester United sau pe website. Pe Old Trafford, fanii vor putea savura câte un Aperol Spritz în spatiile dedicate.

Aperol Spritz este aperitivul perfect, caracterizat prin culoarea portocalie si gustul unic gratie retetei neschimbate pe bază de infuzie de ingrediente selectionate, cum ar fi bitter, portocale dulci si multe alte plante (inclusiv rubarbă) si rădăcini în proportii perfecte. Aperol Spritz, obtinut din amestecul de Aperol cu Prosecco si apă minerală, este băutura preferată a italienilor si a devenit o băutură de referintă la nivel international, datorită gustului său unic.

Manchester United este unul dintre cele mai apreciate cluburi de fotbal, cu o istorie de peste 135 de ani, în care a câstigat 62 de trofee si 659 milioane de fani în lumea întreagă, iar Aperol Spritz este băutura perfectă pentru sărbătorirea succeselor viitoare ale clubului.

Aperol a fost lansat în anul 1919 în cadrul Târgului International din Padova. Creatie a fratilor Barbieri, Aperol a devenit la scurt timp de la lansare una dintre băuturile preferate ale italienilor. Desi slab alcoolizat (11% volum alcool în Italia si 15% volum alcool în Franta si Germania), gustul său bogat si complex este dat de o infuzie de ierburi si rădăcini selectionate. Reteta originală de fabricatie a Aperol se respectă până în ziua de astăzi, iar secretul său este bine păstrat.

Este o băutură plină de viată care evocă stilul de viată italian, de la momentul de consum al aperitivelor până la momentele serilor petrecute în oras. Însorit si plin de vitalitate, gustul Aperol unic este delicios si italian, dar cu o notă total internatională. În combinatie cu Prosecco si apă minerală, Aperol dă nastere la Aperol Spritz, o băutură irezistibilă care a luat prin învăluire si a fermecat atât consumatorii italieni cât si internationali.

Davide Campari-Milano SpA, împreună cu filialele sale ("Gruppo Campari") este un jucător important în sectorul băuturilor la nivel mondial, cu vânzări în peste 190 de tări din întreaga lume, ocupând pozitii de lider în Europa si America. Grupul a fost fondat în 1860 si astăzi este al saselea cel mai mare jucător la nivel mondial în industria de băuturi spirtoase premium.

Portofoliul grupului, cuprinde peste 50 de branduri de băuturi alcoolice, activitatea de bază, vinuri si băuturi răcoritoare, branduri de renume international precum: Aperol, Appleton, Campari, Cinzano, Skyy Vodka si Wild Turkey. Cu sediul în Sesto San Giovanni, Italia, Campari detine 14 fabrici si 4 crame de vin în întreaga lume si are propria retea de distributie în 16 tări. Grupul are peste 4.000 de angajati. Actiunile societătii-mamă, Davide Campari-Milano SpA (Reuters CPRI.MI - Bloomberg CPR IM), sunt listate la bursa de valori italiană din 2001.

Manchester United este una dintre cele mai de succes echipe de fotbal din lume. Cu o istorie de peste 135 de ani, clubul a câstigat 62 trofee si are în prezent o comunitate de 659 milioane de fani. Comunitatea de fani oferă Manchester United o platformă globală generatorare de venituri din diverse surse, precum sponsorizări, vânzarea de obiecte promotionale, licente, new media & mobile, transmisiuni în direct si meciuri.