AdePlast a demarat procedurile pentru constructia fabricii de vata bazaltica, in zona Ploiesti

Ajutorul de stat solicitat de AdePlast fost aprobat, urmând a fi utilizat la constructia fabricii de vată bazaltică, o investitie de peste 19 milioane de euro, în zona Ploiesti. Valoarea ajutorului de stat acordat de Guvernul României este de 7,27 milioane de euro, restul investitiei fiind asigurat din credite si fonduri propri. Astfel, finantarea este asigurată integral, având aprobat si un credit punte de circa 4 milioane Euro până statul român va face decontul lucrărilor.

“Ne aflăm la a doua încercare de acest tip, prima data fiind refuzati de stat.  Acum suntem încântati că statul a avut încredere într-un investitor român si a hotărât să fie partener în această dezvoltare. În acest moment se lucrează la elaborarea caietului de sarcini în urma căruia se vor selecta furnizorul de echipamente si constructorul. Asa cum am spus anul trecut, chiar dacă nu s-a obtinut această finantare de pe bursă, noi mergem înainte si ne vedem de planurile noastre. Cea de-a zecea fabrică AdePlast va crea 115 noi locuri de muncă, contribuind la procesul de reindustrializare a României”, declară Marcel Bărbut, CEO AdePlast.

Conform legii, lucrările la noua fabrică de vată bazaltică vor trebui demarate în patru luni, iar finalizarea se va face în 2015. AdePlast continuă procesul de industrializare si, alături de fabrica de vată bazaltică, mai investeste 580.000 de Euro pe platforma de la Ploiesti. O parte din investitie, de 420.000 Euro, va merge către fabrica de vopsele si tencuieli decorative, într-o linie total automatizată de lacuri colorate si emailuri ecologice pe bază de apă, care va intra în functiune din luna martie. Restul de 160.000 de Euro se vor regăsi într-un upgrade la fabrica de polistiren, care va însemna cresterea cu 50% a capacitătii de productie, prin includerea linei achizitionate de la Zentyss într-un sistem integrat de productie si prin instalarea unei masini de ambalat automată.

AdePlast a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 253 milioane de lei, în crestere cu 37,36 % fată de anul trecut. În 2013 avut loc cea mai mare dezvoltare industrială din istoria companiei, pe baza unui program investitional de peste 22 de milioane de euro, în urma căruia a adăugat în portofoliul său industrial patru noi fabrici. La Roman au fost inaugurate anul trecut o fabrică de mortare uscate si o fabrică de polistiren. Unitătile de la Roman sunt cele mai moderne facilităti de productie de polistiren din Europa si deservesc partenerii zona Moldovei, dar si exporturile către Republica Moldova, Ucraina si tările arabe.

La Oradea platforma industrială a AdePlast este finalizată si complet operatională, odată cu inaugurarea fabricii de polistiren în 2013. Platforma de la Oradea este compusă din trei fabrici diferite (mortare uscate, vopsele, polistiren).

La Ploiesti a fost pusă în functiune fabrica de vopsele, una din cele mai moderne din Europa. Din fabrica de la Ploiesti, o parte din produsele AdePlast au fost exportate în Bulgaria, Liban si Iordania. Fabrica de vopsea completează platforma industrială de la Ploiesti, unde mai există fabrică de mortare uscate si una de polistiren.