ETX Capital: profilul traderului roman in 2014 - precaut, aloca mai mult timp si resurse financiare tradingului

ETX Capital, companie situată în topul firmelor specializate în investitii si servicii financiare din Marea Britanie, anuntă că anul 2014 aduce, odată cu maturizarea pietei, o crestere constantă a sumelor tranzactionate si a timpului alocat acestui tip de activitate. În acelasi timp, date fiind schimbările prin care a trecut piata în ultimii ani, traderii sunt tot mai precauti si caută să testeze si să identifice oportunităti cu un risc cât mai scăzut.

“Clientii români încep să fie tot mai constienti de importanta unui trading responsabil, de aceea deja se observă că alocă tot mai mult timp acestei activităti si răspund foarte bine campaniilor bazate pe conturi demo sau pe bonusuri care pot fi câstigate în functie de sumele tranzactionate“, declară Andrew Edwards, Chief Executive Officer ETX Capital.

În acest sens, si campaniile jucătorilor de pe piata locală trebuie adaptate. Astfel, dincolo de bonusul de 100 de euro oferit celor care doresc să testeze platforma înainte de a începe tranzactionarea cu sumele proprii, pentru clientii care tranzactionează deja din România, în luna ianuarie, spre exemplu, depunerile cash primesc un credit în avans de 50%. În următoarele 60 de zile calendaristice, acest credit bonus poate fi câstigat prin efectuarea unui număr de tranzactii în valoare de 3x din valoarea bonusului.

Potrivit ETX Capital, din totalul pietei de traderi, estimată la circa 100.000, cei activi reprezintă circa 10%. Mai mult, cei care fac trading ca principală activitate reprezintă sub 1% din totalul traderilor.

Totusi, tendintele arată că numărul celor care încep să tranzactioneze pentru prima dată este în crestere, la fel însă si al celor care transformă această preocupare în domeniul principal de activitate, odată ce capătă suficientă experientă. 

De asemenea în întâmpinarea nevoii de training existentă pe piata locală, pe 4 februarie, ETX Capital va lansa o serie de seminarii care urmează să fie tinute de traineri din compania londoneză recunoscuti la nivel international.

ETX Capital este un nume de tranzactionare al Monecor (London) Ltd si este un membru al Bursei de Valori din Londra, autorizată si reglementată de către Autoritatea de Conduită Financiară (FCA), cu numarul de înregistrare 124721.

ETX Capital oferă clientilor institutionali, celor cu venituri semnificative, precum si celor retail, care au domiciliul în Europa si alte zone geografice, capacitatea de tranzactionare derivativă cu multiple active si pe multiple piete, prin intermediul CFD-urilor. Firma oferă asistentă pentru clienti din partea unui personal cu cunostinte vaste si în conditii de confidentialitate maximă, produse inovatoare pentru clientii web si de telefon precum si o politică a preturilor extrem de competitivă.