Saint-Gobain - un nou sediu administrativ in Bucuresti, in Floreasca Park

Liderul producătorilor români de materiale de constructii, Saint-Gobain, a început anul cu o mutare într-un nou sediu administrativ. De la mijlocul lunii ianuarie, angajatii din Bucuresti ai Grupului s-au relocat în Floreasca Park, un nou complex de birouri situat în partea de nord a orasului.

Complexul este localizat în imediata apropiere a Pasajului Pipera si a statiei de metrou Aurel Vlaicu, zonă devenită în ultimii ani cea mai activă din Capitală pentru dezvoltările imobiliare. Saint-Gobain ocupă o suprafată de cca. 1264 metri pătrati la etajul 3 din corpul A al complexului Floreasca Park, complex în care Saint-Gobain va avea drept vecini alte mari companii precum Oracle, BASF, Ursus, Mobexpert, precum si dezvoltatorul proiectului, Portland Trust.

Mutarea s-a desfăsurat fără incidente si într-un timp record, cele aproximativ 80 de persoane care compun la nivel central personalul de conducere al Grupului Saint-Gobain din România având nevoie de numai două zile pentru relocarea mobilierului, echipamentelor si documentelor companiei. Noile birouri găzduiesc o parte din personalul principalelor două companii membre ale Grupului Saint-Gobain din România : Saint-Gobain Glass si Saint-Gobain Construction Products Romania (cu activitatile Isover, Rigips si PAM), precum si al Delegatiei Saint-Gobain pentru România. Adresa exactă a noului sediu este: Clădirea Floreasca Park, soseaua Pipera nr. 43, Corpul A, etajul 3, birourile 25-41, sector 2, Bucuresti.

Conform reprezentantilor Grupului, mutarea este o reusită, noua clădire de birouri Floreasca-Park răspunzând prevederilor celor mai noi standarde de constructii si mediu, performantă obtinută si prin folosirea în proportii semnificative a solutiilor, sistemelor si materialelor de constructii produse si promovate de Saint-Gobain: materiale izolatoare termic si fonic, produse pentru tencuieli si pereti din gips-carton, plafoane demontabile si fixe din gips-carton si vata minerală, sticlă cu calităti termoizolante si coeficienti de vizibilitate superiori, folosită deopotrivă la fatade si la compartimentările interioare.

Cu o îndelungată istorie la nivel international, începută în Franta în anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial în domeniul Habitat-ului si al materialelor de constructii, oferind solutii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficientă energetică si protectia mediului înconjurător.

Grupul operează în 64 de tări si numără peste 193.000 de angajati la nivel mondial. În 2012 vânzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 43,2 miliarde de Euro. Inovatia se află în centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetării si dezvoltării a atins în 2012 valoarea de 480 de milioane de euro.

Saint-Gobain este lider mondial, sau european, în toate domeniile sale de activitate. În România, Saint-Gobain grupează patru societăti (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass si Abrazivi; MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajati si operează douăsprezece unităti de productie în opt situri industriale localizate în Brasov, Brănesti, Călărasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.