Number one. Just like you - campanie Saxo Bank: invitatia fondatorilor in culisele vietii din companie

Saxo Bank a lansat o campanie în care dezvăluie viata de zi cu zi în sediul băncii de tranzactionare si investitii online din Copenhaga. Într-o nouă campanie globală intitulată “Number one. Just like you” (“Numărul unu. Exact ca tine”), fondatorii si co-presedintii Saxo Bank, Kim Fournais si Lars Seier Christensen, invită publicul, printr-o serie de filme care înfătisează scene difuzate în premieră, să fie martori ai proceselor zilnice de lucru din interiorul băncii. Având acces nelimitat în interiorul băncii, cunoscutul regizor Kasper Torsting i-a “urmărit” pas cu pas pe pe cei doi fondatori Saxo Bank în ultimele 4 luni, pentru a vedea ce se întâmplă în inima băncii.

La peste 5 ani după criza financiară globală, sefii industriei bancare au rămas foarte nepopulari. Asa stând lucrurile, Saxo Bank s-a gândit că ar fi bine să-i “folosească” pe cei doi presedinti pentru a surprinde, onest si original, viata de zi cu zi a două persoane care întruchipează spiritul Saxo Bank.

Campania care începe săptămâna acesta prezintă viata asa cum e ea, neregizată, în interiorul băncii, incluzându-i pe cei doi fondatori si rolul lor crucial în dezvoltarea produselor si în relatia cu clientii. Este prezentată, de asemenea, echipa din spatele multi-premiatei platforme de tranzactionare si al produselor Saxo Bank, odată cu interactiunea zilnică dintre co-presedinti si clienti.

Henrik Lykkesteen, Head of Global Marketing la Saxo Bank, a declarat: “Fiind o bancă de investitii si tranzactionare online, transparenta e principiul pe care se bazează tot ceea ce facem. Am vrut ca filmarea să fie reflectarea autentică a vietii în interiorul Saxo Bank si a felului în care interactionăm cu clientii si creăm produse noi. Povestile si evenimentele prezentate în această campanie sunt autentice. Credem că este modul cel mai bun de a clădi relatii cu clientii nostri bazate pe încredere si a spune povestea Saxo Bank unei audiente cât mai largi.”

“Este pentru prima dată când intentionăm să realizăm o campanie integrată, folosind simultan toate canalele si platformele. Campania e putin diferită de comunicarea financiară traditională. Am vrut să ne distantăm de marketingul financiar obosit si generalist care este, probabil, sinonim industriei, bazat numai pe cifre nesfârsite, fapte si specificatii de produs. Am vrut, în schimb, să fim foarte transparenti în legătură cu ceea ce facem si să transformăm cifrele în povesti de viată, ceea ce credem că e o premieră în industrie”, a mai spus Henrik.

Kasper Torsting este un producător de documentare talentat, cunoscut în special pentru filmul să premiat Armadillo – povestea tinerilor soldati din Afghanistan, măcinati de cinism si goana după adrenalină.

Saxo Bank este o bancă specializată în investitii si tranzactionări online. Banca permite clientilor să tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă si presupune personalizarea si crearea de mărci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail în peste 160 de tări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga si birouri în Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite.