Banca Transilvania a inaugurat Sucursala Italia, in prezenta Ambasadorului Romaniei in Italia

Banca Transilvania, singura bancă românească din Italia, a inaugurat oficial Sucursala BT Roma. Evenimentul a început cu momentul tăierii panglicii de către Excelenta Sala, Dana Constantinescu – Ambasadorul României în Italia, Horia Ciorcilă – Presedintele Consiliului de Administratie BT, Roberto Marzanati – Vicepresedintele Consiliului de Administratie al băncii si Omer Tetik – directorul general BT.

În cadrul discursului sustinut cu această ocazie, Horia Ciorcilă a declarat: "Ideea extinderii băncii noastre în Roma s-a născut anul trecut, în primăvară. Aceasta a fost primită cu entuziasm de toata lumea – de la actionari, la angajati. Iată că, la câteva luni de la acel moment, vedem că ideea s-a materializat. Sperăm ca în Italia să avem succesul din România. Să fie într-un ceas bun!". De asemenea, Omer Tetik a afirmat, în cadrul discursului său: "Italia este o piată nouă pentru noi, o provocare. Românii de aici au, de acum înainte, prin Banca Transilvania, banca lor".

Mesajul scris de Dana Constantinescu, Ambasadorul României în Italia, în cadrul Guest Book-ului evenimentului, este următorul: "Bun venit la Roma si mult succes primei bănci românesti în Italia, Banca Transilvania. Afaceri cât mai profitabile pentru bancă, pentru clientii români si cei italieni".

Banca s-a bucurat, la inaugurare, de prezenta unor oficialităti locale, colaboratori, clienti – români si italieni.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari bănci din România, în functie de active. Misiunea sa este de a sprijini mediul de afaceri. Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de business: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici.

Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formată din 550 de sedii în România si Italia, respectiv 1,65 milioane de clienti activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucuresti, în 1997. Strategia sa este sustinută de actionari puternici, printre care Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al băncii.