CEC Bank - finantare cu costuri reduse pentru IMM-uri

CEC Bank si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat Conventia de Colaborare in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, dezvoltat in conformitate cu prevederile OUG 92/2013. Conform Conventiei, CEC Bank va beneficia in urmatorii 2 ani de un plafon al garantiilor in valoare de aproximativ 260 milioane lei, prin care clientii IMM vor putea accesa credite de peste 520 milioane lei in conditii avantajoase de costuri si garantare. 

IMM-urile cu cel putin 3 ani de la infiintare vor putea contracta de la CEC Bank linii de credit in lei pentru finantarea capitalului de lucru de pana la 5 milioane lei, pe o perioada de cel mult 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni.  Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM intr-un procent de maximum 50% din valoarea creditului. Costurile aferente sunt extrem de avantajoase, fiind compuse din dobanda ROBOR 3M + 2,5% p.a., comision de gestiune in valoare de 0,04% p.a. aplicabil lunar la valoarea initiala a liniei de credit si comision de evaluare a garantiilor.

“Anul 2014 este unul foarte important pentru CEC Bank. De 150 de ani ne bucuram de increderea romanilor, incredere pe care o rasplatim prin produse si servicii de calitate, la costuri si in conditii avantajoase. Am inceput anul in forta, oferind IMM-urilor un produs cu marja de doar 1% aplicata indicelui ROBOR 6M: Creditul de Investitii pentru IMM-uri prin Programul Romano-Elvetian. Continuam acum cu Programul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, prin care oferim costuri mult mai avantajoase decat cele maximale prevazute de legislatie. Consolidam, astfel, o oferta completa, variata si premiata de produse si servicii bancare, precum si rolul nostru de partener al dezvoltarii economice a Romaniei“, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Practicand dobanzi ce, la indicii actuali, nu depasesc 4% p.a. in cazul creditului acordat prin Programul Romano-Elvetian, respectiv 5% p.a. in cazul creditului acordat conform OUG 92/2013, la care se adauga cea mai extinsa retea de unitati teritoriale si consultanta de specialitate oferita gratuit prin Birourile pentru consiliere IMM-uri si fonduri europene prezente in sucursalele judetene, CEC Bank continua sa faciliteze accesul IMM-urilor la finantarea necesara consolidarii si dezvoltarii planurilor de afaceri.

Totodata, incepand cu data de 3 februarie 2014, CEC Bank a venit in sprijinul clientilor persoane juridice care au in derulare credite in lei sau care vor sa contracteze astfel de credite, prin reducerea dobanzii de referinta a bancii, denumita Prime Rate (PR), cu 0,80% p.a.

“Prin reducerea dobanzilor la creditele destinate persoanelor juridice, CEC Bank confirma inca o data implicarea activa in sustinerea clientilor prin diminuarea efortului rambursarii angajamentelor lunare, precum si a contractarii de noi finantari“, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile bancii pot fi obtinute in orice sucursala CEC Bank, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.