Salem Castle School si American International School Salzburg se prezinta elevilor romani in Cluj-Napoca si Bucuresti

Doua dintre cele mai prestigioase scoli de elita din Germania si Austria, Salem Castle School si respectiv American International School Salzburg vin pe 20 februarie in Cluj-Napoca (Hotel Central) si pe 22 februarie la Bucuresti (Hotel Novotel) pentru a-i cunoaste pe elevii romani interesati sa studieze la aceste institutii. Intre orele 11.00 si 14.00, tinerii, alaturi de parintii lor, pot afla de la prima sursa informatii despre admitere, costuri de scolarizare si conditiile de obtinere a unei burse de studiu.

Scolile de elita din strainatate, numite boarding schools, sunt scoli de tip internat, in care elevii petrec 24 de ore din 24 si 7 zile pe saptamana. Elevii admisi in aceste institutii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani beneficiaza de excelente conditii de studiu, au parte de facilitati de exceptie si sunt implicati in variate activitati extracurriculare precum excursii, cluburi tematice, voluntariat, fotografie, design, pictură, sah etc. Avand un nivel ridicat de sprijin din partea profesorilor si a tutorilor, ei beneficiaza de un sistem clar si echitabil de reguli care ii ajuta sa isi structureze mai bine timpul.

Avizierul de onoare al Salem Castle School din Germania include figuri regale si personalitati marcante precum Printul Filip, Ducele de Edinburgh, Regina Sofia de Spania, Printesa Irena de Grecia si Danemarca, copiii scriitorului Thoman Mann etc.

La Salem studiaza elevi internationali din peste 28 de tari, iar limbile de instruire sunt engleza si germana. Se pune mult accent pe studiul limbii, astfel incat, in decurs de un an, pana si elevii care nu au experienta cu limba germana ajung sa o vorbeasca fluent. La finalul studiilor, elevii romani pot obtine o diploma de Bacalaureat International (IB), care asigura acceptarea ulterioara in universitati de top din lume.

American International School Salzburg (AIS) este un liceu international de tip american, situat in Salzburg, la poalele Alpilor. Scoala se remarca printr-un grad ridicat de supervizare si atentie acordata fiecarui elev, ceea ce asigura un mediu disciplinat si sigur. 

Elevii AIS au oportunitatea de a studia o gama larga de materii, atat obligatorii, cat si optionale, pentru obtinerea diplomei de absolvire a liceului, acordata in toate scolile publice sau boarding din Statele Unite.

Aceste intalniri sunt organizate de IEC - International Education Center Romania in colaborare cu scolile partenere sub egida editiei din 2014 a EEF - European Education Fair (www.eef.ro). Participarea este gratuita, inscrieri pe www.boarding.ro.