Schneider Electric Romania este primul chirias al Skanska Green Court Bucharest

Skanska, unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare și construcții din lume, anunță primul său chiriaș pentru proiectul de birouri Green Court Bucharest. Corporația multinațională cu sediul central în Franța, Schneider Electric, a închiriat un spațiu de birouri de aproximativ 3,100 mp în prima clădire a Green Court Bucharest. Tranzacția a fost intermediată de către Colliers International.

Schneider Electric este o companie internațională specializată în distribuția energiei electrice, a aplicațiilor industriale de automatizare și control, automatizarea și securitatea clădirilor, servicii de alimentare pentru consumatori vitali și sisteme de răcire. Chiriașul era în căutarea unei clădiri care să fie în concordanță cu strategia sa de dezvoltare și imaginea companiei: o clădire verde, inovatoare și tehnologizată, care permite extinderea operațiunilor sale curente, având în vedere dezvoltarea viitoare a companiei. În urma unei evaluări riguroase, Schneider Electric a optat pentru un spațiu de birouri modern de 3,100 mp, situat în prima clădire dintre cele trei aparținând Skanska, Green Court Bucharest. Chiriașul a fost atras în mod special de proximitatea față de stația de metrou Aurel Vlaicu și poziția excelentă în centrul zonei Floreasca – Barbu Văcărescu, cunoscută la scară largă drept noul district de afaceri al Capitalei. 

“Suntem încântați să anunțăm ca Schneider Electric România este primul chiriaș al Green Court Bucharest. Am dori pe acestă cale să le mulțumim celor de la Schneider Electric România pentru ca au ales proiectul nostru pentru noul lor sediu central din România. Faptul că Schneider este specialistul global în managementul energiei și un lider mondial în eficientizarea energiei, este foarte aproape de valorile Skanska și astfel subliniază dedicarea noastră pentru dezvoltare sustenabilă.”, declară Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property România.

 “Am ales clădirea Green Court Bucharest pentru noul nostru sediu central deoarece proiectul dezvoltat de către Skanska îndeplinește toate angajamentele și cerințele noastre în ceea ce privește clădirile verzi. Proiectul este conceput în conformitate cu cele mai recente tendințe în zona de birouri, va fi certificat LEED Gold, oferindu-ne astfel nouă, chiriașilor, cel mai înalt nivel de confort, un spațiu de lucru  eficient energetic și acces la o curte relaxantă. Suntem foarte încântați să găsim în Skanska un partener profesionist și de încredere, compania fiind unul dintre liderii mondiali în dezvoltare și costrucții.”, declară Florentina Totth, Country President Schneider Electric Romania.

"Atributele verzi, standardele de calitate atent monitorizate și eficiența spațiului  peste media pieței au fost argumentele indisputabile în favoarea Green Court Bucharest. Skanska este un dezvoltator responsabil, cu un angajament puternic pentru dezvoltarea sustenabilă, pentru facilitarea celui mai ridicat nivel de confort al chiriașilor. Relocarea Schneider Electric România confirmă faptul că dezvoltarea unei proprietăți premium și poziționarea sa corectă în piață constituie cheia atragerii clienților de top.", susține George Didoiu, Senior Associate în cadrul echipei Colliers International, consultantul care a mediat tranzacția.

Relocarea lui Schneider Electric în Skanska Green Court Bucharest este prima tranzacție de leasing de birouri semnată în zona Floreasca - Barbu Văcărescu de la începutul lui 2014.

Green Court Bucharest, primul proiect de birouri dezvoltat de către Skanska în România, va fi finalizat în trei faze, iar prima clădire (19,500 mp GLA) va fi livrată în Octombrie 2014. Cladirea are 12 etaje, 3 nivele de parcare subterane cu 280 locuri și oferă facilități precum: parcare și facilități pentru bicicliști (vestiare și dușuri), curte interioară cu Wi-Fi.

Green Court Bucharest este dezvoltat folosind tehnologie verde și soluții sustenabile cum ar fi fațada eficientă din punct de vedere energetic, aport crescut de aer proaspăt pentru un mediu de lucru sănătos, sistemele de iluminat eficiente energetic, echipate cu senzori de mișcare și de intensitate sau stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

Proiectul va fi certificat LEED Gold și le va oferi chiriasilor cel mai înalt grad de confort, unul dintre cele mai eficiente și versatile spații de lucru din București (densitate de până la 1:6 mp ) și standarde excelente de calitate.

Skanska România este un dezvoltator de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor  parcurge  procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior .