Endava deschide un nou sediu si va angaja peste 400 de oameni in Skopje, Macedonia

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, ce are în prezent peste 1.500 de angajati la nivel de grup, a deschis un nou centru de dezvoltare în Skopje, capitala Macedoniei, unde intentionează să angajeze 100 de oameni în următoarele 12 luni si peste 400 de oameni în următorii 4 ani.

Compania, cu sediul central în Londra si birouri în Frankfurt, New York, Atlanta, Glasgow Oxford, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Chisinău, are un model de livrare de succes bazat pe combinarea competentelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în consultantă si livrare detinute pe pietele unde se află clientii companiei.

Endava este în top 100 companii de externalizare de servicii, la nivel mondial, iar strategia de crestere a companiei se concentrează pe extinderea prezentei în Europa de Est, prin dezvoltarea în continuare a centrelor de livrare existente si prin deschiderea de noi sedii. Compania este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT în România si Moldova, unde are sedii în principalele hub-uri IT din regiune: Bucuresti, Chisinău, Cluj-Napoca si Iasi,  iar recent Endava a ocupat prima pozitie într-un top al celor mai buni 20 de angajatori IT pentru care să lucrezi în România.

Angajatii Endava sunt implicati în livrarea de solutii IT pentru companii multinationale din domeniile financiar-bancar, asigurări, retail, telecomunicatii si media & publishing. Compania investeste semnificativ în dezvoltarea profesională a angajatilor săi, de la training-uri de nivel ridicat realizate în cadrul Endava University, până la programe dedicate pentru studenti si absolventi, derulate în toate sediile din Europa de Est.

Datorită locatiei centrelor sale de livrare din Europa de Est, Endava este foarte bine pozitionată pentru a oferi suport clientilor la nivel international pentru implementarea de proiecte IT complexe, beneficiind de existenta unei comunităti IT cu competente ridicate, fusul orar compatibil cu cel al clientilor, competentele lingvistice, apropierea culturală si conexiunile bune pentru zboruri către marile capitale europene.

Endava planifică o crestere anuală de 25% a numărului de angajati în cadrul centrelor de dezvoltare si suport din România si Moldova, unde deja lucrează peste 1.300 de oameni. În Macedonia, în următoarele 12 luni, Endava va recruta 100 de oameni în sediul din Skopje si intentionează să crească echipele astfel încât să ajungă la peste 400 de angajati în următorii 4 ani, ceea ce va reprezenta aproximativ 10% din numărul total de angajati la nivel de grup.

Macedonia este cunoscută ca fiind piata de IT&C cu cea mai rapidă crestere din regiunea adriatică. Cu 41% din populatie având vârsta sub 30 de ani si un număr tot mai mare de tineri cu studii superioare, procentul absolventilor în domeniul IT&C în Macedonia aproape s-a dublat în ultimii patru ani. În Skopje deja există o comunitate IT care numără circa 8.000 de specialisti. Universitătile locale înfiintează facultăti de informatică foarte bine cotate, iar prin cei 800 de noi absolventi IT pe an sustin cresterea rapidă a sectorului IT. Având zboruri directe din Londra si conexiuni bune prin Viena si Zagreb, si aflându-se în fusul orar din Europa Centrală, Skopje are o amplasare foarte bună pentru colaborarea cu clienti din Europa de Vest si America de Nord.

„Succesul organizatiei noastre a determinat extinderea în Europa de Est. Skopje are un potential foarte mare în sectorul IT, datorită universitătilor puternice, calitătii candidatilor cu  studii superioare si competentelor lingvistice excelente. De asemenea, am fost încurajati de mediul de afaceri favorabil din Macedonia si de abordarea deschisă a autoritătilor si a altor organizatii locale. Vom construi o echipă puternică în Skopje si vom crea valoare prin oferirea de oportunităti de carieră atât pentru profesionisti IT cu experientă, cât si pentru absolventi, crescând astfel nivelul de maturitate al pietei IT”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

„Invest Macedonia este principala institutie guvernamentală responsabilă cu atragerea de noi investitii străine în Macedonia. Institutia noastră oferă asistentă completă investitorilor străini, cu ajutorul retelei noastre globale, prin generarea unei valori adăugate pentru companii, datorită întelegerii aprofundate si a experientei noastre în ceea ce priveste mediul de afaceri si oportunitătile de investitii din Macedonia. Ne asteptăm ca, prin acest proiect de investitii, tara noastră să aibă beneficii pe mai multe planuri. Endava va aduce practici inovative si de calitate în sectorul tehnologiilor, la nivel local, si, în acelasi timp, absolventii IT vor avea sansa de a lucra pentru una dintre cele mai bune companii britanice din domeniu”, a declarat Visar Fida, CEO Invest Macedonia.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiintată în anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajati în 11 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, Germania, România, Republica Moldova si Macedonia, si o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livrează solutii de business si servicii informatice în special pentru organizatii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăti electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Servicii Cloud.