Valoarea creditelor acordate de Agricover Credit IFN in 2013 a crescut cu 55%

Agricover Credit IFN, divizia de creditare a Grupului Agricover, a înregistrat anul trecut un profit operational de peste 16 milioane de lei, în crestere cu 30% fată de anul 2012, ca urmare a unui model de business care presupune cunoasterea profundă a problemelor cu care se confruntă fermierii  si construirea unor produse inovatoare care să răspundă eficient nevoilor acestora.

Valoarea creditelor acordate în 2013 a fost de 642.000.000 de lei, cu 55% mai mult decât în 2012, în timp ce numărul clientilor a ajuns la 1.300.

„Suntem multumiti de rezultatele înregistrate anul trecut si ne asteptăm să mentinem ritmul de crestere în 2014 si să ne impunem ca lideri în finantarea agriculturii. Am adăugat clienti noi portofoliului Agricover Credit IFN pentru că stim foarte bine situatia si asteptările fermierilor si am dezvoltat solutii de creditare inovatoare, unele dintre ele unice pe piată. Astfel, clientii nostri primesc finantarea dorită într-un timp record, lucru care le permite să îsi dezvolte afacerile, aceasta fiind si prioritatea noastră”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

În 2013 Grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit  Agricover Credit IFN, precum si 123 milioane lei de la băncile locale. La acestea se adaugă sumele obtinute în 2012, respectiv linii de finantare de la IFC, divizia de investitii a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investitii german EFSE - 8 milioane de euro si de la bănci locale – aprox. 147 milioane lei.

Agricover Credit IFN este în plină dezvoltare, obiectivul fiind acela de a se afla cât mai aproape de fermieri, de a fi la curent cu nevoile lor si de a putea, astfel, să le ofere, în timp record, solutiile de finantare necesare. În acest scop, divizia dispune de o echipă mobilă formată din specialisti care se deplasează la fermă, o evaluează si îi ajută pe agriculturi să îsi construiască dosarul si să obtină finantarea dorită simplu si rapid, fără bariere birocratice. Din dorinta de a fi cât mai aproape de fermieri, Agricover Credit IFN a lansat, în octombrie 2013, la Slobozia, prima filială regională, decizie care a avut ca rezultat imediat cresterea numărului de clienti si eficientizarea serviciilor oferite.

„Agricultura românească devine tot mai performantă, însă rămâne subfinantată si aici intervine Agricover Credit IFN, care îi ajută pe fermieri să crească. Le oferim credite pentru recoltă, inputuri, utilaje, achizitii de terenuri si extinderea fermei, fie că este vorba despre afaceri în domeniul vegetal sau în zootehnie. Vă pot da un exemplu de produs inovator lansat anul trecut, Creditul Instant, care se bucură de un mare succes tocmai pentru că le oferă fermierilor, pe loc, fondurile necesare. Lansarea acestor solutii de finantare este rezultatul bunei cunoasteri a clientilor iar faptul că facem parte din Grupul Agricover, prima patformă de solutii integrate pentru agricultură, este categoric un avantaj”, a mai precizat Robert Rekkers.

În 2014, Agricover Credit IFN va continua să investească în îmbunătătirea calitătii serviciilor si să dezvolte solutii de finantare inovatoare pentru a contribui, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii de performantă.

Înfiintată în 2008, Agricover Credit este singura institutie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Cunoasterea si întelegerea activitătii agricole permit punerea la dispozitie a unei game variate de produse inovatoare pentru finantarea capitalului de lucru si a investitiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor si caracteristicilor celor cărora se adresează. Agricover Credit a înregistrat o crestere rapidă ajungând, în numai câtiva ani, să fie unul dintre jucătorii importanti în finantarea producătorilor agricoli.

Agricover este prima platformă de solutii integrate pentru agricultură, lider în agribusiness si o verigă esentială în lantul valoric fermier – procesator – consumator. Cu un model de business puternic integrat, Agricover sustine eficienta întregului lant valoric, oferind o gamă completă de servicii si solutii tehnologice, create pentru a răspunde nevoilor reale ale clientilor săi si pentru a creste performanta lor. Solutiile integrate oferite fermierilor includ semintele, îngrăsămintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanta tehnică de specialitate, suportul financiar, asigurarea recoltei, serviciile logistice si de siloz, precum si sprijinul pentru valorificarea recoltelor. Grupul Agricover include: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria, Covera.ro. În 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, în crestere fată de 2011.