Deschiderea oficiala a noii unitati de productie Bosch din Cluj: 9 mai 2014

Bosch a stabilit data de 9 mai pentru inaugurarea oficială a noii sale unităti de productie din Cluj. În ultima parte a anului 2013, Bosch a început să testeze si să livreze primele produse fabricate la noua sa unitate de productie. Inaugurarea oficială a acesteia, care va avea loc în data de 9 mai, vine după ce în luna noiembrie a anului trecut concernul german demarase oficial activitatea din cadrul centrului de cercetare si dezvoltare de la Cluj. Anul trecut, Bosch a angajat în jur de 325 de persoane atât pentru activitătile de productie, cât si pentru cele de cercetare si dezvoltare. Concernul german va continua si în anul 2014 procesul de angajare din Cluj.

Bosch a investit initial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare si productie ocupă o suprafată totală de circa 38.000 de m2. Până la începutul anului 2014, 325 de angajati si-au desfăsurat activitatea în domeniul productiei si cercetării în cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locatia urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuieste să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă si produce unităti electronice de comandă, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unităti de productie la nivel mondial si un număr de aproximativ 20.000 de angajati.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. În Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, sigurantă si comunicatii, precum si de echipamente auto pentru piata de aftermarket. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în capitală si prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se află Bosch Rexroth cu o unitate de productie pentru tehnică liniară, care a fost extinsă în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. Începând cu anul 2008, în Timisoara se află un centru de comunicare Bosch. În 2013, o nouă unitate de productie si dezvoltare destinată industriei auto si-a început activitatea la Cluj.

La începutul anului 2014, numărul total de angajati ai concernului Bosch în România era de circa 2.000 de persoane. Extinderea activitătilor locale de productie si dezvoltare va contribui la cresterea acestui număr până la finalul anului 2014.