Tendinte de design interior pentru primavara 2014 - idei de la Hornbach pentru amenajarea locuintei

Pastelurile, nuantele primăvăratice de verde, tonurile calde de beige si maro, cât si explozia de culori vivace precum portocaliul, albastrul sau rosul îsi pun amprenta asupra principalelor tendinte de design interior din această primăvară, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si grădinărit.

„Pentru a ne ajuta clientii să facă cele mai inspirate alegeri în materie de design interior, în fiecare primăvară, lansăm un catalog special realizat ce cuprinde noile tendinte din domeniu. Astfel, si în acest sezon, designerii nostri au dezvoltat o schemă armonioasă de culori pentru peretii încăperilor, făcând recomandări si cu privire la nuantele si texturile covoarelor, perdelelor sau a altor accesorii ce trebuie alese pentru realizarea unui ambient modern”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Pentru trasarea celor mai noi trenduri de amenajare interioară, designerii Hornbach s-au inspirat atât din stilurile urbane, elegante si usor minimaliste, cât si din natură – nuantele de verde, florile, accesoriile din lemn si lumina naturală fiind elemente definitorii pentru această primăvară.

„În acest sezon, accentele din locuintă cad pe candelabrele somptuoase inspirate din perioada victoriană, pe diverse accesorii retro, clasice sau minimaliste confectionate din lemn, metal si sticlă, pe tablourile supradimensionate si pe o multitudine de alte elemente cromatice de stil. De asemenea, tot în acestă perioadă, sunt în trend spatiile largi si luminoase, cât si imprimeurile florale sau geometrice”, a completat Mugurel – Horia Rusu.

tinând cont de toate aceste tendinte, specialistii Hornbach propun celor care doresc să îsi amenajeze locuinta în prima jumătate a anului 2014 patru stiluri ambientale diferite, care pot aduce schimbări majore în ambient, putând transforma vechiul decor într-un spatiu aerisit, primitor si plin de căldură.

Stilul Golden Classics – romantismul, la el acasă

Nimic nu poate fi mai romantic decât un ambient clasic si rafinat. Inspirat din tendintele perioadei victoriene, stilul propus de designerii Hornbach aduce în prim plan imprimeurile aurii si motivele florale clasice pentru pereti, care contrastează cu albul canapelelor, scaunelor si fotoliilor si cu nuantele închise ale mobilierului somptuos, ale accesoriilor deosebite si ale covoarelor.

Nuantele calde de auriu, crem sau piersică, candelabrele supradimensionate, lămpile si obiectele decorative vintage din cupru sau bronz, dar si spatiile larg deschise sunt elementele cheie de design ale acestui stil. Dacă mai adăugăm si farmecul unei biblioteci albe încorporate în perete sau a unui semineu artificial amenajat în living, rezultă un adevărat peisaj romantic, plin de căldură, liniste si rafinament.

Stilul Green House – veselia din inima naturii

O “viată verde” rămâne un ideal pentru multe persoane, de aceea, stilul Green House propus de Hornbach încearcă să compenseze prin design experienta unui vieti trăită în inima naturii. Nuantele primăvăratice de verde ale peretilor, mobilierului, textilelor si a altor obiecte decorative ce caracterizează stilul Green House, în combinatie cu nuantele pământii, cu texturile din lemn si cu vivacitatea plantelor colorate te duc imediat cu gândul la un peisaj reconfortant surprins, mai degrabă, într-o grădină.

Tabloul vivace al stilului Green House este completat de elementele de mobilier minimaliste, tablourile mari care surprind peisaje din natură, accesoriile viu colorate, dar si de vazele sau fructierele din lemn si rafturile albe supraetajate.

Asa cum sugerează si denumirea acestuia, culoarea verde, lumina naturală, spatiul aerisit si jocul vesel de nuante pastelate îsi pun amprenta asupra stilului Green House.

Stilul High Elegance – mai simplu, mai elegant

Pentru adeptii stilului modern, primăvara anului 2014 aduce elegantă, culori alese cu grijă, simplitate si nuante predominant deschise. Stilul High Elegance pune accentul pe efectele elegante, dar în acelasi timp functionale, albul fiind completat perfect de nuantele deschise de gri, beige si cărămiziu.

Tapetul deschis cu imprimeuri geometrice, piesele de mobilier albe sau maro, texturile din catifea, tablourile de mari dimensiuni si elementele decorative din metal se încadrează excelent într-un spatiu aerisit si luminos.

Pentru crearea unui astfel de ambient sunt recomandate si obiectele decorative simple din sticlă clară sau colorată, pernele ornamentale cu imprimeuri geometrice, placajele din parchet deschis la culoare si, de asemenea, draperiile si mochete în nuante de beige sau maro.

Stilul Free Spirit – stilul retro nu are vârstă

Stilul Free Spirit propus de designerii Hornbach este inspirat de tendintele ambientale preferate de tineri si aduce în prim plan un mix de culori puternice precum rosu, albastru, orange si roz. Acest ambient este perfect pentru persoanele îndrăznete, a căror dorintă de exprimare se manifestă, mai ales, prin accentul pus pe designul interior.

În cadrul stilului Free Spirit contrastele se regăsesc atât pe pereti, cât si pe podele, prin intermediul draperiilor, perdelelor, tapetului, vopselei, covoarelor si a pernelor decorative viu colorate, albul fiind folosit, în general, doar pentru accentuarea designului expresiv.

Desi pare usor încărcat, acest ambient retro crează un mediu plin de veselie si vitalitate, ideal atât pentru relaxare, cât si pentru munca creativă. Piesele de rezistentă ale unui astfel de interior sunt, fără îndoială, imprimeurile cu buline colorate, accesoriile si mobilierul retro, lămpile suspendate si fotografiile, invazia de culori caracteristică acestui stil putând oferi oricărei locuinte un aer liber si nonconformist, specific perioadei adolescentine.

Cele patru stiluri propuse de Hornbach în acest sezon se vor regăsi si în cele mai noi prospecte aflate în magazine începând cu 5 martie. Pentru a putea fi realizate, Hornbach pune permanent la dispozitia clientilor, în toate cele cinci magazine, peste 120.000 de produse, 60.000 mereu pe raft si alte 60.000 disponibile la comandă, toate la cele mai avantajoase preturi. 

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie si se numără printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 tări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si România), operând 141 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment detine trei magazine în Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul în Brasov si unul în Timisoara.