Discovery Fast Track Challenge 2014 - competitie de granturi lansata de GSK, adresata cercetatorilor din Europa, inclusiv din Romania

Competitia Discovery Fast Track 2014 se adresează tuturor cercetătorilor indepedenti sau specialistilor afiliati unei universităti, care au idei de medicamente inovatoare si sunt interesati de un parteneriat cu o companie farmaceutică de top, menit sa le transforme descoperirile stiintifice într-un nou produs.

Criteriile de înscriere pentru un astfel de grant tin de gradul de originalitate a lucrării prezentare, capacitatea de aplicabilitate a ipotezei terapeutice, stadiul în care se află cercetarea, impactul pe care noul medicament l-ar putea avea în aria sa terapeutică si, nu în ultimul rând, posibilitătile de care dispune institutia de provenientă a cercetătorilor pentru a sprijini pe mai departe cercetarea. Mai mult detalii despre criteriile de înscriere la Discovery Fast Track 2014 se pot obtine de pe www.gsk.com/discoveryfasttrack.

Cercetătorii câstigători vor colabora cu o echipă de oameni de stiintă a GSK, pentru a-si pozitiona conceptul de cercetare inovator într-un proces rapid de dezvoltare a medicamentelor noi. GSK este gata să pună la dispozitie conditii de ultimă oră pentru a testa ideile cercetătorilor, precum si toată expertiza stiintifică de care dispune, pentru a înlesni identificarea unor mostre chimice de calitate.

Competitia Discovery Fast Track este dezvoltată în cadrul Programului Discovery Partnership with Academia (DPAc). DPAc reprezintă o nouă abordare a descoperirii medicamentelor din zilele noastre, reunind cercetarea si creativitatea mediului academic cu expertiza detinută de GSK în zona farmaceutică, pentru a pune baza unor parteneriate integrate, care pot transforma cercetarea inovatoare în medicamente, în beneficiul pacientilor.

La ora actuală, GSK dispune de unul dintre cele mai solide portofolii de medicamente aflate in cercetare si dezvoltare din lume, pe care il sustinem investind în fiecare oră peste 700.000 de dolari. Interesul major pentru dezvoltarea de noi tratamente ne-a adus, în prezent, în punctul în care detinem un portofoliu de aproximativ 30 de tratamente aflate in stadiu avansat de dezvoltare, care acoperă unele dintre urmatoarele arii terapeutice: boli rare, boli imunoinflamatorii, boli infectioase, boli metabolice, boli neurodegenerative, oncologie, boli respiratorii, vaccinuri, dermatologie, oftalmologie etc.

GSK beneficiază de centre importante de cercetare în Marea Britanie, SUA, Belgia, China si Spania si suntem una dintre putinele companii care investeste pentru descoperirea tratamentelor si vaccinurilor împotrivă celor trei maladii considerate prioritare de Organizatia Mondială a Sănătătii: malaria, tuberculoza si HIV. În activitatea de cercetare si dezvoltare, principalele noastre unităti operationale sunt grupuri mici, cu responsabilităti si răspunderi directe. Acestea se numesc Discovery Performance Units si sunt formate din echipe restrânse de cercetători din multiple domenii care lucrează împreună, concentrându-se pe mecanismul unei anumite boli sau pe o zonă stiintifică precisă. Astfel, acestia pot întelege în profunzime produsele pe care le cercetează. Mai mult, lista noastră de molecule aflată în cercetare si dezvoltare este extrem de diversificată si în continuă schimbare, pe măsură ce unele molecule trec prin fazele cercetării de la descoperire la dezvoltare, pentru că în final să fie aprobate si puse la dispozitia pacientilor.

GSK – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substantială activitate de cercetare si dezvoltare. GSK se dedică îmbunătătirii calitătii vietii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine si să trăiască mai mult.In România, obiectivul nostru este să contribuim la cresterea sperantei de viată a românilor, cea mai scazută din Uniunea Europeană, precum si la cresterea calitătii vietii acestora.