Culorile martisorului - sfaturi Duraziv pentru amenajarea locuintei

Nuntele de alb si alb unt, întâlnite cel mai frecvent în casele românilor, pot fi înviorate cu accentele de rosu incluse în noua cartelă Duraziv, pentru un plus de optimism si o amenajare mai spectaculoasă. Combinatia rosu-alb este recomandată pentru camere spatioase, asa cum este livingul, unde adaugă elegantă si profunzime, dar sunt la fel de potrivite si pentru accente în bucătărie sau spatii de trecere. Dacă doriti să combinati mai multe nuante si să evitati monotonia folosind tonuri derivate din aceeasi culoare de bază, DURAZIV vă recomandă colectia Selecta care include 46 de combinatii inedite, a câte 4 nuante, care îi ajută pe cei ce îsi decorează casa fără ajutorul unui specialist să facă alegerea corectă.

Culorile saturate sunt la modă în 2014, pentru că dau o senzatie de profunzime si un plus de dramatism stilului de amenajare, în vreme ce culorile deschise luminează spatiul, creînd o atmosferă primitoare. Pentru cei care iubesc motivele traditionale românesti, combinatia dintre alb si rosu este una cât se poate de familiară. Sub sloganul „Peretii iubesc culoarea”, Duraziv a lansat o nouă cartelă de culori care cuprinde 340 de nuante grupare pe diverse game de culori. Noua cartelă contine si o colectie denumită Selecta, cu 46 de recomandări de combinatii de nuante împărtite în 7 grupe.

“Aplicarea unei simple nuante pe pereti poate schimba radical starea si energia proprietarului. Românii au fost mai coservatori în materie de culoare în ultimii ani. Cu toate acestea, diverse combinatii simple pot transforma în mod inspirat orice spatiu”, declară Marga Carp, director marketing Duraziv. “Românii întâmpină primăvara, soarele, viata purtând pe haine snururi în culorile alb si rosu, o combinatie folosită în mod traditional pentru scoartele de lână, pe altita iilor sau pe alte elemente ale costumului popular, pe vasele de lut din diverse zone etnografice”, explică Marga Carp.

În materie de design, nuantele alb si rosu sunt potrivite pentru decorarea livingului, holului si bucătăriei. Rosu e o culoare dinamică, care conferă un plus de strălucire unei încăperi moderne, mai ales atunci când îi sunt asociate accesorii de efect, asa cum sunt corpurile de iluminat supradimensionate, din sticla mată albă sau chiar hârtie, pernele decorative sau covoarele din blană ecologică – toate albe. Rosu în bucătărie poate fi o solutie reusită pentru o amenajare cu mobilă clasică, cu fronturi albe si blat masiv de stejar, mai ales dacă decorul e completat de un caroiaj elegant, în alb-negru, pentru pardoseală.
 
Pentru o locuintă în stil retro, cu tavane înalte, pereti casetati cu elemente de stuc si usi masive de lemn, vopsite în  alb, o tusă de rosu intens va asigura o notă de dramatism si va marca elegant intrarea. Culoarea rosie pe fond alb atrage instantaneu privirea, fiind uneori suficientă pentru a marca decorul, fără alte obiecte. Din cartela Duraziv puteti alege mai multe nuante de rosu, de la tonuri pale, de roz,  la rosu-coral sau chiar rosu-granat, pentru un plus de personalitate. 

Duraziv este o companie activă pe piata de materiale de constructii încă din anul 2003, când a fost înfiintată sub denumirea initială de Bau Profil de către antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisări interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare.  Divizia producătoare de adezivi s-a lansat în urma unei investitii de peste 8,5 mil. euro într-o fabrică modernă, cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situată în Popesti Leordeni. Fabrica este dotată si cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. În 2012 compania a raportat o cifră de afaceri de circa 17 milioane de euro.